- -
- -
Des dels màxims d'abril de 2017 els títols de Mediaset es troben encaixats dins d'un impecable canal baixista, en què estan construint, com no pot ser d'altra manera, màxims i mínims decreixents. Durant aquest període el títol s’ha emportat endavant un 55% del seu valor en borsa.
Així, la zona de control la trobem als 6,5 euros: els màxims de novembre i de gener. De manera que un tancament setmanal, amb comoditat i en preus de tancament, per sobre d'aquest ens estaria confirmant una potencial figura en 'cap i espatlles' invertida, avantsala d'un moviment a la recerca de nivells de preu propers als 7,5 euros (abans suport), que es corresponen amb els mínims d'abril de 2018.
A mitjans de gener vam conèixer que Bank of America Merrill Lynch posava en dubte tot el model publicitari en el qual es fonamenten els ingressos d’Atresmedia i Mediaset, entre d'altres grans companyies mediàtiques europees. Concretament, BofAML va passar la tisora per les dues companyies espanyoles, que van patir al parquet aquest 'cop de destral'... en posar sobre la taula que l'actual format de les dues pot haver-se quedat obsolet.
Al cap ia la fi, pràcticament tots els ingressos publicitaris d’Atresmedia i Mediaset procedeixen de la televisió tradicional, en lloc del mitjà en línia. BofAML destacava que el consum d'aquesta televisió 'de tota la vida' ha caigut un 8% durant l'últim any entre la població que es considera nativa digital, és a dir, entre dues i tres vegades més ràpid que la mitjana. Malgrat tot, la televisió tradicional ha resistit l'empenta en línia des de 2012 i s’ha agafat un 30% dels ingressos publicitaris totals, aproximadament.
Una xifra que l'entitat espera que caigui fins al 20% per 2025, la qual cosa deixaria massa exposades moltes de les actuals cadenes europees, entre les quals s'inclouen Atresmedia i Mediaset.