caos-bolsa
AP/Peter Morgan

Aquest dimarts l'Ibex tancava en els màxims de la sessió disposat a atacar de nou la resistència que presenta en els màxims anuals: en els 9.588 punts.

  • 11.659,20
  • 0,35%

En el gràfic diari de l'Ibex podem veure com malgrat tancar aquest dimarts prop dels màxims anuals (9.588), en realitat ens estem desplaçant lateralment durant tot el mes d'abril. Lateral dins d'un impecable canal alcista des que va donar començament 2019. La sobrecompra setmanal llança lectures extremes i això dificulta bastant (encara que no és impossible) el continuar escalant posicions amb l'alegria d'abans. És evident que l'Ibex, com és lògic, està perdent 'momentum' (velocitat de creuer) d'antany. Malament d'altura es diu.

Però per la mateixa hem de reconèixer que avui dia no s'ha perforat cap suport, per tant la tendència alcista de curt termini continua intacta.

ibex010519
Gráfico diario del Ibex desde octubre

Ahora bien, quiero que prestemos especial atención al gráfico semanal de nuestro selectivo. Ya que existe una potencial zona de resistencia, a priori de mucho peso, en la zona de los aproximadamente 9.700 puntos. Es cierto que no se puede hablar todavía de directriz bajista por cuanto, para ello, necesitamos al menos tres puntos de tangencia. Y por el momento solo tenemos dos puntos de apoyo. Pero lo que sí parece claro es que en teoría esa zona no debería ser nada fácil de superar. Y más con unos niveles de sobrecompra semanales extremos. Lo lógico sería que en torno a esa zona se tomara un respiro y, posteriormente, volver a intentarlo con mayor éxito.

ibex2020519
Gráfico semanal del Ibex desde abril de 2016

Noticias relacionadas

contador