El nostre índex ha despertat amb pujades properes al 0,7% per minuts després col·locar-se en números vermells. Hem d'assumir que la volatilitat ha vingut per quedar-se.
- 11.435,70
- -0,28%
Les borses han despertat amb pujades properes al 0,5% de mitjana. Revaloracions que quedaven en res minuts després davant la incertesa política a Itàlia i a Espanya que segueixen aquí, intactes. I el que és pitjor, han arribat per quedar-se. A més l'experiència ens ha demostrat una vegada i una altra que no hi ha res pitjor per a les borses que els dubtes, les incerteses. I són molts els fronts oberts en aquest moment: la crisi econòmica a l'Argentina, el Brasil i Turquia, on tenim molts interessos. I la crisi política al nostre país i del nostre veí transalpí.
ENCARIMENT DEL DEUTE
Així, el cost del nostre deute ha passat en poques setmanes de l'1,25% (3 de maig) fins als 1,647% actuals, o el que és el mateix s'ha disparat un 31%. Durant aquest mateix període, el cost del deute italià ha passat de l’1,74% fins als 3,05% actuals, o el que és el mateix s'ha disparat un 75%. En aquest sentit, la més beneficiada està sent el deute alemany, com a actiu refugi per definició que és. Així, el Bund està pujant amb força (en preu) i les seves rendibilitats caient, fins al 0,327% quan a mitjans de maig se situava al 0,65%. O el que és el mateix, el cost del deute alemany ha caigut un 50% en només dues setmanes.
A la vista del gràfic setmanal del futur continu del Bund podem veure com aquest s'ha frenat en plena zona de resistència, des de la part alta de l'impecable canal baixista pel qual s’està desplaçant des de l'estiu de 2016. El més lògic és que des d'aquí, poc a poc, retrocedeixi de nou. Cosa que ajudaria que les primes de risc dels països 'perifèrics' comencessin a relaxar-se.