Crida l'atenció que les últimes dades publicades per la CNMV sobre les posicions baixistes (o curtes) a DIA se situen al 13,30%. I és que des del punt de vista tècnic, el gràfic apunta bones maneres i de cap manera anticiparia un desplom de la cotització.

Dia

  • 0,01€
  • 1,63%

Des dels mínims de la sessió tsuami de vendes després del Brexit, els títols de DIA acumulen una pujada del 38% i això vol dir que a dia d'avui, senyals de debilitat en la cotització no en tenim. De fet, es podria dir que el 80% del mercat encara cotitza per sota dels nivells prebrexit. Però és que des del punt de vista de l'anàlisi tècnica la figura de canvi de tendència en "doble vall" setmanal segueix el seu curs. Si bé és cert, que no descartem que el títol continuïi gotejant a la baixa fins a la zona de suport, abans resistència, dels 5,20-5,30 euros (throw back). Existeix un suport important al buit alcista setmanal que presenta als 5,21 euros.

En teoria i si la figura no falla, el que és cert és que la projecció "teòrica" mínima de pujada l'acostaria a nivells de preu propers als 6,60-6,70 euros. A més, la projecció de la figura de canvi de tendència coincideix amb la zona de resistència que presenta al forat baixista setmanal de principis de juliol de 2015 als 6,66 euros. Resumint, malgrat les posicions baixises a DIA estan a nivells mai vistos. El que és cert és que el gràfic, a dia d'avui, no convida precisament al pessimisme.

Gràfic setmanal - DIA

contador