ep bolsa de madrid ibex-35
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS - Archivo
11.023,50
  • -42,80
  • -0,39%

No hi ha cap eina infal·lible als mercats, però la veritat és que l'envolupant baixista tancant en els mínims de la sessió aquest dimarts no augura res de bo a curt termini.

No hi ha dubte que el moviment de la sessió d'aquest dimarts a la recta final del dia ens convida a ser cauts, prudents. Doncs d'alguna manera conviden a apostar per l'inici d'una correcció a molt curt termini. Per què? Perquè el preu ens va dibuixar el que es coneix com un envolupant baixista i va tancar en els mínims de la sessió i on, a més, s'observen clares divergències baixistes entre el preu i l'oscil·lador de moment estocàstic. Així, mentre el preu està construint màxims creixents l'oscil·lat fa tot el contrari, dibuixar màxims decreixents. I aquest tipus de divergències acostuma a resoldre amb caigudes.

Així, una correcció cap al suport més immediat, a la zona dels 9.020-9.030 punts, significaria la recerca de la primera zona de suport: la recta que uneix els mínims creixents de les últimes tres-quatre setmanes. I si aquesta es perforés cal apostar per una correcció de més entitat, però sempre (a priori) dins del que seria un ajust proporcional de tota la pujada des dels mínims d'agost (+10%). Pel costat de les resistències, tenim els 9.300 punts (els màxims d'aquest dimarts) i els famosos 9.410 punts.

ibex021019
Gràfic diari des de mitjans de març

Noticias relacionadas

contador