ep economiabolsa- ibex 35 cierrauna subida054 yconsolidaencimalos 9100 puntos
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo
11.020,90
  • 108,10
  • 0,99%

On s'observa de manera més clara la possibilitat d'un rebot de curt termini és en els dos grans futurs: els del DAX i l'EuroStoxx. Dijous passat ens van deixar interessants 'martells'.

Des dels màxims de dimarts de la setmana passada fins als mínims de dijous l'IBEX s'ha deixat a prop del 5%, en línia amb la resta dels índexs borsaris europeus. Cosa que ha fet que la sobrevenda diària llanci lectures extremes. I això, en condicions normals, sol ser sinònim de rebots. Encara que d'això ja vam advertir després del tancament de dijous i, en realitat, el rebot va començar divendres passat. Aquest es fa molt més evident en els futurs del DAX i l'Euro Stoxx 50, on, a més, durant la sessió de dijous ens dibuixaven clares formacions en 'martell'. Figures que quan es donen després de fortes caigudes acostumen a ser sinònims d'interessants rebots contra tendència (o fases de reacció).

Per res estem parlant del final de les caigudes perquè figura de volta com a tal no tenim. I ja sabem per experiència que els preus mai cauen sense el seu corresponent rebot. I l'important és el que succeeixi després. En funció que es respectin els mínims de la setmana, es podria deixar la porta oberta a la possibilitat que s'estigui tractant de construir un sòl de mercat. Però si després del rebot es perforessin els mínims, llavors el lògic seria remenar com a escenari més probable l'inici d'una altra nova fuetada a la baixa. Després, en resum, en teoria toca rebotar a molt curt termini. Però seria per posteriorment tornar a la zona de suport que tenim en els mínims de la setmana passada.

ibex071019

Noticias relacionadas

contador