ep archivo   ignacio galan presidente de iberdrola
IBERDROLA - Archivo

Un canal baixista és un patró que es caracteritza perquè el preu es desplaça dins de dues rectes paral·leles, però amb pendent negatiu. La part superior del canal s'anomena zona de resistència i la part inferior, zona de suport.

  • 13,57€
  • -0,88%
Análisis Técnico
S1
9.15
S2
10.34
R1
10.87
R2
10.87
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

La condició que ha de complir aquest patró perquè sigui vàlid és la de tenir almenys dos punts de suport a la base del canal i tres a la part alta (resistència), o bé tres a la zona de suport (la base del canal ) i dos a la part alta. De manera que hem de tenir sempre, com a mínim, cinc punts de tangència al canal. L'operativa quan el preu és dins del canal es limitarà a obrir llargs (posicions alcistes) a la base i tancar-los a la part alta del canal (resistència). També podem obrir curts (posicions baixistes) a la part alta del canal amb objectiu de caiguda a la base (si l'operativa sobre el subjacent en qüestió ho permet).

De manera que això és el que tenim en Iberdrola, un impecable canal baixista des dels màxims anuals i històrics de principis d'any (12,10) on l'últim rally s'ha frenat, al cèntim, just a la part alta del canal, als 10,34 euros. És a dir, només tancant (preferiblement amb comoditat) per sobre de la cresta de l'últim impuls alcista donarem per superat el canal i des d'aquest moment s'activaran importants senyals de fortalesa en el valor a mitjà termini. Les resistències importants següents es troben als 10,87 euros (màxims d'agost) i per sobre tenim el buit baixista dels 11,03 euros.

ibe051121
Gràfic diari d'Iberdrola

Noticias relacionadas

contador