Sabem que IAG és un valor trencat, un subjacent sense rumb capaç del millor i del pitjor. Cada vegada que sembla que se'ns enfonsa al final aconsegueix redreçar el rumb i al revés també succeeix. En qualsevol cas, es tracta d'un valor amb nul interès en termes de mitjà i de llarg termini.
- 2,87€
- 0,07%
Análisis Técnico
- S1
- 1.30
- S2
- 1.8375
- R1
- 2.13
- R2
- 2.13
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo
Un ‘*gap’ baixista és un espai que deixa el preu (un buit) que es produeix quan l'oferta és molt més alta que la demanda i per tant, quan el subjacent en qüestió comença a cotitzar, est ho fa molt per sota del preu de tancament de la sessió anterior. Els buits poden ser tant alcistes com baixistes. Un buit baixista té connotacions de feblesa i automàticament aquest ‘gap’ es converteix en el ‘stop loss’ per a qualsevol posició curta (o baixista) sobre el subjacent en qüestió.
Així, veurem com es comporten els títols d'IAG davant aquesta zona de control, per definició resistència. El buit baixista de la sessió del 26 de novembre en els 1,8375 euros. L'experiència m'ha demostrat que en molt rares ocasions aquest tipus de 'gaps' es tanquen davant la primera ocasió que es produeix. El normal és que s'empleni total/parcialment per a des d'aquí corregir de nou i en el següent intent gaudir d'una major probabilitat d'èxit. Però és cert que en la mesura en què aquest buit no es tanqui, no tindrem el més mínim senyal de fortalesa real en el valor malgrat els importants rebots contra tendència que es produeixin.
El valor té una altra important resistència en la directriu baixista que uneix tots i cadascun dels successius màxims decreixents des de març, que passa en aquest moment per la zona dels aprox. 2,12-2,13 euros. Ara bé, estan tan allunyades dels actuals nivells de preu que ara mateix són poc o gens operatives.