ep sede de acerinox en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

La correcció en els títols d'Acerinox van començar a mitjans de juny i aquesta es va accelerar amb violència quan es va donar a conèixer que la japonesa Nippon Steel Stainless Steel venia, amb UBS com a banc col·locador, el 7,9% del capital (21,4 milions d'accions) a un preu de 10,20 euros per acció.

  • 9,82€
  • 3,70%
  • 21,85€
  • 3,55%
Análisis Técnico
S1
8.50
S2
10.60
R1
11.90
R2
11.90
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

Un retrocés temporal és un moviment per part del preu on aquest corregeix per comprovar la fortalesa del nou nivell de suport, abans resistència, que s'ha superat recentment a l'alça. De manera que, un cop el preu cau i es demostra que no pot amb el nou suport, aquest sol reestructurar-se de nou a l'alça. En resum, es pot dir que una retirada temporal és un rebot per després caure, mentre que un retrocés temporal consisteix a corregir per després continuar pujant.

Així, al gràfic setmanal d'Acerinox el que tenim en aquest moment és un potencial retrocés temporal de manual a la part alta, abans resistència i ara suport, de canal lateral-baixista en què ha estat encaixat la cotització des de 2015. Si bé és cert que a curt termini estem davant d'un simple rebot que està omplint parcialment l'imponent buit baixista de la sessió del 18 de juny a les 10,82 euros. La zona dels 10,50 euros pot entravessar la valor en tractar-se del 50% del buit en qüestió. De la qual cosa es dedueix que només quan el buit es tanqui, o el que és el mateix s'anul·li, tornarem a tenir un important senyal de fortalesa en l'acereria. Però sí, a dia d'avui ningú pot dir que l'últim i recent enfonsament no encaixi dins del que és un simple retrocés temporal a la nova zona de suport.

acx300621
Gràfic setmanal d'Acerinox

Noticias relacionadas

contador