ep billete de 2 dolares
MERCADO FINANCIERO - Archivo

La 'doble vall' és un patró de canvi de tendència a l'alça que té forma de W. Com el seu nom indica, la pauta està composta per dues valls (mínims) consecutives que són aproximadament iguals, amb un rebot moderat entre elles.

  • 1,1173$
  • -0,03%
  • 1,3407$
  • -0,04%
  • 0,0069$
  • -0,19%
Análisis Técnico
S1
88.25
S2
93.45
R1
97.50
R2
97.50
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

La figura ens mostra la intenció per part dels inversors de no deixar que el preu arribi a nous mínims i la determinació de posar fi a la tendència baixista prèvia. La triple vall és una extensió d'aquest patró, en el qual tenim tres mínims al mateix nivell de preus seguits per una ruptura per sobre de la resistència.

Els màxims de rebot que es produeix entre les dues valls es diu clavicular o línia de coll. De manera que quan el preu rebota des del segon vall i aconsegueix superar aquesta resistència, preferiblement amb un clar increment del volum, és quan la doble vall queda confirmada. L'objectiu de pujada de la figura de volta és el resultat de projectar a l'alça i des del punt de ruptura de la línia de coll l'altura de les dues valls, l'alçada del doble vall. I es tracta sempre d'un objectiu de pujada mínima teòrica.

Així, les zones de control es troben en aquest moment en els màxims d'abril com a resistència que cal batre (93,44) i per baix, per la banda dels suports, els mínims anuals als 89,20 punts. Per sobre dels màxims d'abril amb comoditat i en espelmes setmanals és quan quedaria confirmat la 'doble vall'. Amb objectiu de pujada, mínim teòric, als aprox. 97 punts. Si bé és cert que no descartarem, fins i tot, una tornada als màxims de 2020 a mitjà termini.

dxy010721
Gràfic històric setmanal de l'Índex Dòlar (DXY)

Noticias relacionadas

contador