ep logos de facebook y su matriz meta impulsora del metaverso
XTB

Un canal baixista és un patró que es caracteritza perquè el preu es desplaça dins de dues rectes paral·leles, però amb pendent negatiu. La part superior del canal s'anomena zona de resistència i la part inferior zona de suport.

  • 539,91$
  • 5,87%
Análisis Técnico
S1
245
S2
344
R1
353
R2
353
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

I la condició que ha de complir aquest patró perquè sigui vàlid és la de tenir almenys dos punts de suport a la base del canal i tres a la part alta (resistència), o bé tres a la zona de suport (la base del canal) i dos a la part alta. De manera que hem de tenir sempre, com a mínim, cinc punts de tangència al canal. Condició que compleix a la perfecció.

L'operativa quan el preu és dins del canal es limitarà a obrir llargs (posicions alcistes) a la base i tancar-los a la part alta del canal (resistència). També podem obrir curts (posicions baixistes) a la part alta del canal amb objectiu de caiguda a la base si l'operativa sobre el subjacent en qüestió ho permet és clar. Haurem d'estar atents a la possible sortida del preu del canal, ja que si aquest acaba trencant la part alta es pot dir que la fase correctiva s'ha acabat. De la mateixa manera, si aquest perfora la base del canal (suport) cal esperar una acceleració del moviment correctiu que recorri també l'amplada del canal, com a mínim.

El cas és que el canal baixista de curt termini no pot ser més precís. I tot suggereix que el valor ha posat rumb cap a la part alta, als aprox. 343,50 dòlars. Si bé és cert que té una resistència important als 337-338 dòlars, per on passa la mitjana mòbil de 200 sessions (MM200 o DMA en anglès). La superació de la part alta del canal, en tancaments i amb comoditat, activaria un important senyal de fortalesa en el títol, avantsala del que molt probablement acabi sent una volta als màxims històrics als 384,33 dòlars.

fb020122
Gràfic diari de Meta (Facebook)
contador