Són molts els mesos durant els quals la renda variable europea (i ara també Wall Street) no aixeca cap. És en aquests moment que fa que els diners fugin cap als actius de més qualitat, com ara el deute alemany.
- 7.431,04
- -0,79%
- 20.214,79
- -0,50%
- 4.977,26
- -0,81%
- 11.720,90
- -1,50%
Des de fa aproximadament un mes podem veure compres clares en el deute alemany (més coneguda com el Bund), o el que és el mateix estem veient com pugen els bons en preu i cauen en rendibilitats. És a dir, la fugida cap a la seguretat està portant molts inversors a comprar deute alemany, cosa que provoca que la rendibilitat del deute baixi. Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica el bo a deu anys alemany s'està desplaçant dins d'un impecable canal baixista des de mitjans de 2016 i al més curt termini tot apunta que aquest posi rumb a la resistència que presenta a la part alta del canal, ara als aprox. 163.
Aquesta pujada dels bons (en preu) està tenint un segon efecte pel que fa a les primes de risc dels països de l'Eurozona. Aquestes estan pujant de nou durant les últimes setmanes, però no ho és tant perquè la rendibilitat dels deutes de cada un dels països s'estiguin encarint, que també (sobretot en el cas de la italiana). Es deu sobretot al bon fer del deute alemany, ja que en caure la rendibilitat dels seus bons el diferència respecte a la de la resta de països (això és la prima de risc) augmenta. Així, en aquest moment la prima de risc espanyola es col·loca als 127 punts i la italiana, als 314,3.