cb lupa market

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Incyte Corporation, Gilead Sciences, Siemens Gamesa, Urbas, Telefónica, Airbus, Audax Renovables i Grifols.

  • 140,48€
  • -0,45%
  • 10,25€
  • 1,29%
  • 18,05€
  • 0,00%
  • 4,33€
  • -0,41%
  • 0,00€
  • 0,00%
Análisis Técnico

Bon dia, Sr. José Mª, sóc assidu seguidor de les seves anàlisis i li agraeixo l'ajuda que representen per als que intentem navegar per aquestes aigües tan regirades de la Borsa. Estic invertit en les farmacèutiques Incyte i Gilead a $100 i $67 respectivament i m'agradaria saber la seva opinió sobre ambdues. Molt agraït per endavant. JC.G.

Estimat lector, bona tarda. Començant per Incyte, li diré que el gràfic no em desagrada en aquest moment. O almenys no en la mesura en què respecti la zona de suport dels aproximadament $80 (61,8%) de la pujada prèvia. Si bé és cert que té un altre suport interessant molt a la vora, en els mínims de setembre ($83). En la mesura en què el rang de preus comprès entre els $80-$83 aguant cal interpretar la correcció com d'una cosa normal. Un ajust que encaixa absolutament dins dels paràmetres normals. Un ajust de les importants pujades prèvies per, en teoria, continuar escalant posicions.

incy211020
Gráfico diario de Incyte Corporation

Quant a Gilead Sciences, haig de reconèixer que n'esperava molt més. Les caigudes de les últimes setmanes li estan portant a atacar l'important suport que presenta a la zona dels $60: els mínims de 2019. Veurem què ens ofereix el tancament de l'espelma setmanal i mensual, perquè pot ser decisiva. Ara mateix el tenim atacant suports amb una sobrevenda extrema, la qual cosa en condicions normals hauria d'afavorir un important rebot. Però mai no se sap. Seria bo que com més aviat millor s'allunyés de la zona de perill. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

gild211020
Gráfico semanal de Gilead Sciences

Bona tarda, m'agradaria que analitzés Siemens Gamesa. Tinc guanys, però no sé si té recorregut i per tant cal mantenir o és millor tancar la posició i passar a una altra cosa. Gràcies. JM.AG.

Benvolgut inversor, bona tarda. De Siemens Gamesa n'hem parlat a bastament en moltes ocasions aquests últims temps. I sembla imminent un atac a la important resistència que presenta en els màxims històrics que va marcar al novembre de 2007 en els 27,45 euros. Per damunt es col·locarà en pujada lliure absoluta, amb les implicacions alcistes que sabem que això sol tenir per als preus. No tenim en aquest moment el més mínim senyal de feblesa, més aviat tot el contrari, que ens convidi a tancar les posicions alcistes. Aquest títol és un clar mantenir en cartera i si finalment supera els màxims històrics, cosa que no descarto, tornarà a donar-nos clars senyals de fortalesa. Gràcies a vostè, una salutació.

gamesa211020
Gráfico mensual de Siemens Gamesa

Bon dia, Don José María, segueixo habitualment les seves anàlisis i vull felicitar-lo per la gran quantitat d'encerts en les seves prediccions. La meva consulta és sobre Urbas, m'ha enxampat per sorpresa aquesta última baixada i volia preguntar-li la seva opinió sobre el valor per al curt o mitjà termini. Una salutació. F.

Estimat lector, bona tarda. Les caigudes de les últimes setmanes d'Urbas encaixen dins del normal. Sobretot, perquè en poc més de dues setmanes el preu es va disparar gairebé un 300%. Què més volem? Tota gran pujada sol ser corregida/ajustada proporcionalment més tard o més d'hora. D'altra banda, el gran doble sòl que va confirmar fa poc més d'un mes la portaria a la zona dels 0,03 euros, que és la projecció mínima teòrica de pujada de la formació. Però les figures no sempre es compleixen al 100%. Com deia un professor que vaig tenir “en borsa dos més dos són aproximadament quatre”. Dit això, el suport més important en aquest moment es troba en el cèntim d'euro i com a resistència els màxims del rebot en els 0,0244 euros. És molt amable, moltes gràcies.

ubs211020
Gráfico semanal de Urbas

Bon dia. Llegeixo últimament a moltes de les seves cròniques i anàlisis, parlant de Telefónica, que l'operadora s'està acostant als mínims de 2002, els 2,50 euros. He buscat pels històrics de cotitzacions, i observo que durant 2002 l'operadora estava cotitzant entre els 10,00 i els 12,00 Euros. Per tal com em resultaria molt estrany que vostè s'equivoqués, li agrairia moltíssim em pogués explicar on radica la meva confusió, perquè de les meves observacions en cap cas es desprèn que Telefónica, el 2002, cotitzés a 2,50 euros. Moltíssimes gràcies per la seva atenció i aclariment. J.

Benvolgut lector, bona tarda. Això és perquè el gràfic que vostè mira no descompta els dividends repartits al llarg de la història i que haurien de recollir-se en el preu. Grosso modo, pensi que aquests diners que reparteix la companyia en forma de dividends ja no els té quan els reparteix. Després, l'empresa hauria de valer en borsa el que valia el dia d'abans del repartiment de dividend menys el que reparteix. I el mercat ho fa, ho resta automàticament. Però no així tots els programes que reflecteixen les cotitzacions de les companyies. Aquí radica el problema.

Dit això, el convido a llegir aquí l'última anàlisi sobre Telefónica. A primers d'aquest mes els títols rebotaven amb força (+16%) però de moment no hi ha res nou. Gran part d'aquest rebot s'ha esborrat íntegrament i no es pot descartar que ataqui el suport que presenta en els mínims anuals (2,85). Per sota ja no hi ha res realment important fins a la zona dels 2,50 euros de la qual tantes vegades hemo parlat en el passat. Els preus continuen dibuixant màxims i mínims decreixents i així no es puja. La primera resistència important no pot estar en un altre lloc que no sigui l'últim màxim decreixent (3,315). Moltes gràcies a vostè, una salutació.

tef211020
Gráfico mensual de Telefónica

Hola, José María, gràcies per l'ajuda que presta als petits inversors com jo a través d'aquest consultori. Volia preguntar-li per com veu l'acció d'Airbus, quin seria un bon punt d'entrada? Salutacions, des d'Oviedo, moltes gràcies. C.

Estimada inversora, bona tarda. Airbus és ara mateix un títol sense cap tendència. Tan aviat puja com cau amb força, però sense una direcció clara. Tenim un enfonsament en tota regla, en línia amb el gruix del mercat, seguit d'un erràtic moviment lateral. I una important zona de resistència, ara molt allunyada, en el buit baixista dels 85,70 euros. Buit que es va emplenar en el rebot de principis de juny però que no s'ha tancat/anul·lat. I poc més li puc dir. Hi ha moments en els quals és més senzill veure per on poden anar les coses, però no és el cas d'Airbus en aquest moment. I com a suport més important, la qual cosa no vol dir que hagi de dirigir-s'hi, tenim els 48 euros. Gràcies a vostè, una salutació.

air211020
Gráfico diario de Airbus

Bon dia, José María. Seria tan amable d'analitzar Grifols i Audax Renovables? A curt i mitjà termini, amb suports i resistències. Salutacions cordials. JA.F.

Benvolgut lector, bona tarda. Audax Renovables l'hem analitzat fa poc en aquesta secció i com no pot ser d'una altra manera segueix igual. No hi ha canvis respecte al que ja comentàvem en el seu moment. El tenim desplegant un ampli lateral des de 2018. Amb una zona molt clara de suport en els mínims anuals, en els 1,22 euros i resistència en els màxims de l'any (2,76). És cert que les zones de control estan molt allunyades dels preus actuals i per tant són molt poc o gens operatives. Però els nivells a vigilar, igual que els 'stop loss' els posa sempre el mercat. No l'inversor perquè sí i de qualsevol manera. I per tant i en la mesura en què el preu no salti per dalt o per baix no tindrem la més mínima pista sobre quin pot ser el següent gran moviment de mercat.

adx211020
Gráfico semanal de Audax Renovables

Atesa la fortalesa que presenta el sector de les energies renovables amb Siemens Gamesa prop de màxims històrics, Grenergy a màxims de tots els temps i Vestas Wind (rival de Gamesa) també a màxims, cal esperar que Audax també acabi trencant a l'alça aviat.

Quant a Grifols, es tracta d'un altre valor del qual parlem cada setmana. Va rebotar a la base del canal alcista (suport) de llarg termini i el normal és que, amb les seves correccions contra tendència, intenti tornar als màxims anuals (i històrics) i fins i tot que posi rumb a la part alta del canal, ara en els 36 euros. Una salutació.

grf211020
Gráfico semanal de Grifols

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador