brokercbtecnologia

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Siemens Gamesa, Telefónica, Zoom, Tesla, NIO, Ferrari, Ebro Foods i Alibaba.

  • 15,98€
  • 0,25%
  • 18,05€
  • 0,00%
  • 4,41€
  • -0,56%
  • 254,22$
  • -1,09%
  • 68,90$
  • 1,40%
Análisis Técnico

Bon dia. Recentment s'han produït correccions en Siemens Gamesa. Quin seria per a vostè un preu d'entrada? O caldria esperar noves baixades per a fer-ho? Gràcies per les seves aportacions. Una salutació. G.A.

Estimat lector, bona tarda. Deixem-ho en què les correccions en Siemens Gamesa han estat un vist i no vist. A més, han estat mínimes en comparació amb les importants pujades prèvies. Tenim el títol a màxims anuals i sembla que ha posat rumb fix als màxims històrics, en els 27,45 euros. I per damunt es col·locaria en pujada lliure. Pel costat dels suports el més immediat es troba en els 23,40 euros i per sota tenim l'últim mínim creixent en els 21 euros. Sembla molt més probable un atac als màxims històrics que no una perforació de suports. Gràcies a vostè, una salutació.

gamesa071020
Gráfico semanal de Siemens Gamesa

Bon dia, José María. Volia sol·licitar-li l'anàlisi actual de Telefónica. Després de les importants pujades dels últims dies. És moment per entrar-hi, o creu que encara continuarà baixant? Gràcies i salutacions. N.AB.

Benvolguda inversora, bona tarda. Les pujades de Telefónica dels últims dies són, de moment, un simple rebot (fase de reacció). No és la primera vegada que veiem el títol rebotar amb força i dies/setmanes després marcar nous mínims anuals. No hi ha figura de retorn en aquest moment, la qual cosa no vol dir que no pugui ser l'inici d'alguna cosa més. En borsa, com a la vida mateixa, sabem com comencen les coses, però no com acaben. El que vol dir que tot canvi de tendència comença sent un rebot sense importància fins que deixa de ser-ho. Però avui dia no estem veient res que no hàgim vist abans. L'única cosa interessant, rebuscant, pot ser el fet que el mínim anual s'ha vist en els 2,85 euros i el nostre objectiu de caiguda des de fa mesos es trobava en els 2,50 euros. Diguem que, d'alguna manera, s'hauria gairebé complert íntegrament. Però no, de moment no hi ha cap evidència que estiguem davant un canvi de tendència de mitjà i llarg termini. Res més lluny de la realitat. Gràcies a vostè, una salutació.

tef071020
Gráfico mensual de Telefónica

Bon dia, José María. El primer agrair-li aquest consultori que tant ens serveix de guia als petits inversors com jo. Volia preguntar-li per Zoom, títol del qual vaig sortir amb beneficis després de la pujada del 40% que va tenir en un dia, però en el qual m'agradaria tornar a entrar. Una salutació des d'Alacant, moltes gràcies. M.F.

Estimat lector, bona tarda. Vagi amb compte perquè 'segones parts gairebé mai no són bones' en borsa. Dit això, Zoom Vídeo és impecablement alcista i per veure-ho només cal mirar al gràfic. Així com al canal alcista pel qual es va desplaçant el preu des de finals de gener. El problema és que entrar-hi ara és arribar molt tard al mercat. De fet, si hagués d'intentar-ho ara només m'ho plantejaria en els nivells més pròxims possibles a la base del canal alcista o en l'imponent buit alcista dels $301. Però no abans, i amb ‘stop loss’ en el propi buit. Però entrar-hi ara no té sentit, i amb això no vull dir que no pugui continuar pujant. Gràcies a vostè, una salutació.

zm071020
Gráfico diario de Zoom Video

Bon dia, José María. Li escric per la inquietud sobre la forta volatilitat dels títols de Tesla des de l'‘split’. Puja un 40% en poc més d'una setmana, i després et cau aquesta mateixa quantitat en pocs dies. Se suposa que tornaran les compres, o hem d'espantar-nos i veure el principi d'una altra tendència diferent (aquesta vegada de caiguda) no sols de Tesla sinó del Nasdaq en general? I què em pot dir de NIO? Li agrairia un consell a curt i a mitjà termini per a totes dues companyies. Moltes gràcies. I.SP.

Benvolgut inversor, bona tarda. Els fabricants de cotxes elèctrics estan de sort en els últims temps. Destacant, sobretot, NIO i Tesla. Els dos són valors en pujada lliure en el moment actual, i això ja ho diu tot. Començant pel fabricant xinès, NIO, va superar recentment a l'alça un petit triangle (màxims decreixents i mínims creixents) i continua aguantant el tipus a la zona d'alts anuals i històrics. Molt hauria de caure aquest títol per a deixar de ser alcista avui dia. Per aquest motiu és, al meu entendre, un clar mantenir en cartera. El que no veig és pujar-se ara al tren de les compres sense almenys una correcció que dreni/ajust proporcionalment les últimes pujades. I el mateix que es pot dir en el cas de Tesla.

nio0710202
Gráfico diario de NIO

Tesla té un gràfic semblant, encara que aquest continua immers dins del triangle que recentment va superar a l'alça NIO. I tenim un important suport de curt termini molt a la vora, concretament a la MM50, que ha actuat com a suport en dues ocasions les últimes setmanes. Poc més es pot dir de dos valors impecablement alcistes que a penes han corregit proporcionalment les pujades prèvies. Els dos són un clar mantenir, però obrir llargs ara té molt risc. Arribar tard al mercat gairebé sempre comporta importants maldecaps. Dit això, ha de saber que aquestes dues accions poden caure amb força (no dic que ho hagin a fer) sense deixar de ser alcistes en termes de mitjà i de llarg termini. Gràcies a vostè, una salutació.

tsla071020
Gráfico diario de Tesla

Bon dia, m'agradaria preguntar per Ferrari i per Ebro Foods. Com les veu? Moltíssimes gràcies. P.mm.

Estimat inversor, bona tarda. Ferrari és un títol del qual n'esperava una mica més, si li sóc sincer. Esperava que hagués estat capaç de superar els màxims històrics de la resistència dels 169 euros. Però va acariciar aquesta resistència amb els dits i es va ensorrar. Malgrat això, l'important és que continua sent un títol alcista en termes de mitjà i de llarg termini. I per tant, per sobre dels 169 euros, es col·locaria en pujada lliure absoluta amb les implicacions alcistes que això tindria per als preus. Simplement l'atac als màxims s'està demorant.

race071020
Gráfico diario de Ferrari

Quant a Ebro Foods continua sent un títol molt interessant. Diguem que les caigudes de les últimes sessions/setmanes encaixen perfectament amb un ‘throw back’ cap a la part superior de l'ampli triangle simètric que aconseguia superar a l'alça a principis d'agost. Per no parlar, a més, de la impecable directriu alcista de llarg termini que passa en aquest moment per l'entorn dels 18 euros. En teoria les últimes correccions semblen interessants oportunitats de compra en termes de mitjà i de llarg termini. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

ebro071020
Gráfico semanal de Ebro Foods

Bon dia, José María. Gràcies per aquest consultori que mai no em perdo. Volia preguntar-li per Alibaba, quin seria un bon punt d'entrada? Una salutació des d'Astúries, gràcies. M.F.

Benvolgut lector, bona tarda. El gràfic d'Alibaba, l'Amazon xinès, continua convidant a l'optimisme. El moviment lateral dels últims mesos encaixa a la perfecció dins del que és un suport (throw back) cap a la part alta del canal alcista, abans resistència i ara suport. És un valor en pujada lliure i per sobre dels $299 es col·locaria de nou en pujada lliure absoluta, sense resistències de cap mena. És un altre clar mantenir, però obrir llargs ara no ho veig. Té un important suport en els mínims de setembre ($264,56), coincidint aproximadament amb el buit alcista (diari i setmanal) de finals d'agost. Com molts valors del Nasdaq, Alibaba és un valor molt alcista, però el risc d'entrar ara és que arribem tard, molt tard, al mercat, i és millor no fer-ho. Gràcies a vostè, una salutació.

baba071020
Gráfico semanal de Alibaba

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador