Consultorio630

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza BBVA, Santander, ArcelorMittal, Ence, eDreams, CaixaBank, Grupo San José i el petroli.

  • 23,25€
  • 4,64%
  • 4,64€
  • 2,54%
  • 9,95€
  • 3,00%
  • 6,60€
  • 1,85%
  • 4,38€
  • 2,34%
Análisis Técnico

Bon dia, José María. Com veieu els dos grans bancs després del ‘tsunami’ de vendes (com dèieu aquesta cap de setmana al vostre article) de les últimes setmanes? Actualment hi perdo un 25 i un 30% respectivament. I això que les vaig comprar convençut que ho feia a preus de liquidació. I si no és abusar, creieu que pot ser una bona ocasió per entrar a ArcelorMittal? Gràcies. Una salutació. E.ag.

Benvolgut lector, bona tarda. Les borses europees s'acosten al 40% de caiguda en dos mesos i mig, cosa que ens dóna la mesura del terror que senten els inversors per la situació actual. És una situació com el mercat no havia hagut d'afrontar en tota la història. Crisis financeres n'hem tinguts moltes, però no sanitàries, i el dubte és que no se'n veu el final, ni tampoc podem preveure com afectarà l'economia. El mercat està descomptant una recessió global però, mentre que alguns analistes creuen que la sortida serà ràpida i la recuperació en ‘V’; la veritat és que ningú no sap què passarà. El mercat, en la meva opinió, està contemplant el pitjor dels escenaris. En un moment de pànic com l'actual no hi ha suports ni resistències que valguin, ni el ‘value’ ni el fonamental ni res de res. No hi ha eines infal·libles en els mercats, i molt menys davant un ‘crash’ d'aquesta magnitud. Dit això, per trobar nivells de control des dels quals, potser, tractar de rebotar en el curt termini. Però poc més, ja que no tenim cap figura de retorn ni tampoc d'esgotament de les caigudes. Un enfonsament en tota regla i sense el més mínim indici de rebotar.

Així per exemple, BBVA esbotzant tots els suports que troba. L'únic que li queda es troba són mínims de 2009: els 2,47 euros. I per sota és impossible imaginar-se on podria aturar-se l'hemorràgia.

bbva160320
Gráfico mensual de BBVA desde 1997

Pel que fa al Banc Santander, tres quarts del mateix. Aquest ja no té res fins als mínims de 2009, els 1,77 euros, i per sota els mínims de 2002, els 1,51 euros.

san160320
Gráfico semanal de Santander desde 1996

Per últim, ArcelorMittal. D'aquest títol no hi ha res a dir-ne, en el sentit que al final, molts mesos després, acabarà complint amb l'objectiu de caiguda del gran ‘cap i espatlles’ que ens confirmava al maig de l'any passat, i que apuntava i apunta cap als mínims històrics que té als 5,95 euros. Gràcies a vós, una salutació.

arcelor160320
Gráfico semanal de ArcelorMittal desde 2012

Hola. Estic plantejant-me entrar a Ence i eDreams als preus actuals. Crec que a llarg termini són una claríssima oportunitat de compra. Són molts els analistes que parlen d'una ràpida recuperació un cop passi tot això. On veieu els suports més importants en aquest moment? Mil gràcies, una salutació. A.ss.

Benvolgut inversor, bona tarda. El gràfic mensual de llarg termini d'Ence parla per si mateix: malgrat l'enfonsament des dels màxims de 2018 (del -80% aprox) seguim sense tenir el més mínim senyal de fortalesa dins de l'hemorràgia baixista que presenta tot el mercat en conjunt. És més, aquest estaria fulminant la zona de suport que presenta a la directriu alcista que uneix tots i cadascun dels mínims creixents des de 2012. De fet, en aquest moment l'únic suport amb sentit no pot ser un altre que l'origen de l'últim gran impuls alcista, als mínims de 2016 en els 1,59 euros. Això no garanteix res. És un suport, però en moments de pànic això serveix de ben poc.

ence160320
Gráfico mensual de Ence desde 2005

El gràfic d'eDreams presenta un panorama demolidor, com és el cas de totes les companyies relacionades amb el turisme. Al cap i a la fi, qui es posarà a viatjar ara mateix, enlloc del món? Absolutament ningú. I això es reflecteix en la cotització de la companyia, que ha despertat aquest dilluns amb un important buit baixista per sota de suports clau. De fet, es diria que o molt canvien les coses (cosa poc probable) o el normal és que es dirigeixi als mínims històrics, els 1,025 euros. Moltes gràcies a vós, una salutació.

edreams160320
Gráfico semanal de eDreams desde 2014

Hola, Sr. José María. Volia que m'analitzéssiu dos valors en què estic invertit i en els quals vaig entrar dijous passat: CaixaBank i Grup San José. Moltes gràcies per les vostres anàlisis tan interessants i útils. A.pr.

Benvolgut lector, bona tarda. Sense perdre de vista el moment de terror a nivell mundial a totes les borses mundials, val a dir de CaixaBank que, just en aquest moment, el tenim atacant la zona de suport que presenta als mínims de 2016, els 1,5860 euros. I si aquest suport no resisteix, la següent parada la trobem als mínims de 2012 en els 1,3940 euros. I poc més es pot dir d'un valor que, com el 99% del mercat, està fet miques.

caixa160320
Gráfico mensual de CaixaBank desde finales de 2007

Quant a Grupo San José, presenta un potencial suport molt a la vora, als mínims de 2017 els 2,58 euros. I per sota s'obriria l'abisme, en el sentit que ja no presentaria suports importants fins als mínims de 2016. Des dels màxims de l'estiu passat, el títol es deixa un 70%... i això ja ho diu tot. Encara que aquest moviment l'estem veient en moltíssims valors del nostre mercat. La gran majoria, m'atreviria a dir. Molt amable, moltes gràcies per les vostres paraules. Una salutació.

jose160320
Gráfico semanal de Grupo San José desde 2016

Bon dia, José María. Tinc un ETF del petroli des de principis de 2019 i hi estic perdent moltíssim. Què em recomaneu que faci? Creieu que continuarà caient? Resistirà els mínims de l'última gran crisi del petroli? Estic temptat de doblar la meva aposta si toqués mínims. Gràcies per la vostra secció, és molt pedagògica. Salutacions des de Jaén. B.H.

Benvolgut lector, bona tarda. El petroli continua pintant molt malament, ja que les borses estan descomptant una recessió global mundial important. I el petroli es veurà afectat clarament per la recessió de l'economia, sense cap mena de dubte. Així, l'única cosa a què aferrar-se en aquest moment són els mínims de l'última gran crisi del petroli, a la zona dels 27 dòlars/barril. Llegiu aquí l'anàlisi que aquest matí realitzàvem sobre el preu del petroli. Gràcies a vós, una salutació.

brent160320
Gráfico semanal - Futuro Brent Continuo

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador