Consultorio285(2)

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza CIE Automotive, Repsol, Telefónica, Acciona, PharmaMar, Red Eléctrica, Genfit i Sabadell.

  • 69,10€
  • 0,51%
  • 4,44€
  • -1,38%
Análisis Técnico

Bon dia Sr. José María i enhorabona per la vostra feina en aquest espai. Volia consultar-vos com veieu CIE Automotive, Repsol i Telefònica per entrar-hi en aquest moment. Gràcies per endavant. Salutacions. C. c.

Estimada inversora, bona tarda. Els títols de CIE Automotive, després d'un rebot del 90% des dels mínims de març, cotitzen prop de resistències importants. No vull dir amb això que no puguin pujar més, és simplement que no té sentit fer-ho a aquestes hores del partit, perquè seria arribar-hi molt tard. I més, sabent que tenim una important zona de resistència als 19,30 euros, abans suport. És a dir, no descarto un ‘pull back’ cap a la zona de resistència dels 19,30 euros, però comprar ara, després que gairebé hagin duplicat el preu des dels mínims de març, no té gaire sentit.

cie1206202
Gráfico semanal de CIE Automotive

Quant a Repsol, esperaria una mica, si és que no hi ha entrat abans. Bàsicament pel mateix, perquè el mercat ha rebotat molt aquestes últimes setmanes i se'ns ha frenat en nivells de resistència importants, la qual cosa deixa fa que estiguem davant un simple ajust proporcional de les últimes pujades. I en el cas de Repsol, el que podem veure és un violent gir a la baixa des de la important zona de resistència del buit baixista setmanal dels 9,60 euros. Buit que s'ha emplenat, però de moment no s'ha tancat, o sigui anul·lat. Per tancar-lo ha de ser en període setmanal.

rep120620
Gráfico semanal de Repsol

Finalment, quant a Telefónica, em costa creure que el rebot la porti més enllà de la important zona de resistència, abans suport, dels 5,30-5,35 euros. De fet, un rebot fins aquí encaixaria a la perfecció amb un simple ‘pull back’ cap als mínims de 2012. Em costa de creure que els títols de l'operadora siguin capaços de deixar enrere aquesta resistència tan important a la primera. Moltes gràcies per les vostres paraules, sou molt amable. Salutacions.

tef120620
Gráfico semanal de Telefónica

Bon dia, José María. Què tal veieu Acciona i PharmaMar? Moltes gràcies per endavant, salutacions. R.EO.

Benvolgut lector, bona tarda. Acciona és dels valors que més m'agraden avui dia del nostre mercat. D'una banda, a conseqüència de la directriu alcista (suport) que presenta a la recta d'acceleració que uneix els mínims creixents des de 2012. A més del doble suport (que no doble sòl) que presenta als mínims de març de 76,50 euros. Diguem que és un títol que genera molt bones sensacions, sempre que no perfori en preus de tancament els mínims anuals. Per sobre dels 100 euros tindrem, a priori, la confirmació d'un petit doble sòl que podria acabar projectant-lo cap als màxims anuals de 126,70 euros.

ana120620
Gráfico semanal de Acciona

PharmaMar és un títol que em continua agradant, com no pot ser d'una altra manera, a la vista que continua presentant impecables mínims i màxims creixents de mitjà termini. L'última correcció ha estat un simple ‘throw back’ cap a la “cresta” de l'impuls alcista previ. I aquí hi ha trobat suport ('throw back') per continuar escalant posicions. Us convido a llegir aquí l'última anàlisi tècnica sobre la companyia de biotecnologia. Moltes gràcies, salutacions.

phm120620
Gráfico semanal de PharmaMar

Bon dia. Agraint per antelació la vostra orientació, què opina sobre entrar a Red Eléctrica? Quins serien els nivells de suport i resistència per a aquest valor? Gràcies. Salutacions cordials. F.A.

Estimat inversor, bona tarda. Red Eléctrica presenta en aquest moment el mateix aspecte que molts altres valors del mercat. Hem assistit a un important rebot i se'ns ha frenat, al tick, al buit baixista setmanal (forta resistència) de mitjan març de 16,96 euros. Del que se'n dedueix que un tancament setmanal per sobre dels 17 euros seria un interessant senyal de fortalesa a tenir en compte. Aquest títol, a diferència de molts altres, s'està desplaçant lateralment des de 2015 i sempre dins d'una impecable tendència alcista de fons. Com a principals suports tenim els 15 euros i, sobretot, on l'equació rendibilitat-risc es fa òptima, els 13,20 euros. Gràcies i salutacions.

ree120620
Gráfico semanal de Red Eléctrica

Estimat José María, podríeu analitzar Genfit si sou tan amable? Salutacions. G.G.

Benvolgut lector, bona tarda. No descarto que Genfit pugui experimentar algun rebot important després de l'espectacular enfonsament de les últimes setmanes. De fet, un ‘pull back’ cap a la resistència (suport) dels 8,90 euros encaixaria amb un escenari probable. Però encara que es produís, estaríem parlant d'un simple ‘pull back’ cap a la primera de les resistències i poc més. Tècnicament és un valor que, rebots a part, jo no el tocaria. És baixista sense contemplacions, i al mercat, no em cansaré de dir-ho, hi hem d'anar a comprar fortalesa. I comprant aquest títol estem comprant feblesa. Una salutació.

gnft120620
Gráfico senamal de Genfit

Hola. Em podeu indicar a quin preu es podria entrar al Banc Sabadell? I donada la situació actual, seria convenient entrar-hi? El director financer de l'entitat va comprar a 0,30 euros 83.000 accions. Gràcies. V.B.

Estimat inversor, bona tarda. Que el director d'una companyia hagi comprat accions no vol dir res. Ells, per descomptat, també s'equivoquen. De fet, em ve al cap ara mateix totes les comunicacions de compres d'accions de Telefónica per part dels seus directius durant mesos i mesos, i fixeu-vos com ha caigut l'acció després. No us enganyeu, no hi ha res infal·lible en els mercats. I el que digui que encerta sempre és el primer que perd.

sab120620
Gráfico semanal de Banco Sabadell

Dit això, seguim sense figura de retorn (tampoc no l'esperem) per als títols del Sabadell. De moment, només hem assistit a un rebot dins d'una fortíssima tendència baixista de fons, o primària. Un rebot que s'ha esgotat davant la primera zona de resistència de veritat. Us convido a llegir aquí l'anàlisi que aquest dijous vam fer sobre l'entitat financera. I poc més us puc dir de moment sobre un títol que segueix en caiguda lliure. Gràcies i salutacions.

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador