a-trader-looks-up-at-a-chart-on-his-computer-screen-while-working-on-the-floor-of-the-new-york-stock-exchange-in-new-york

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitzaTesla, Home Depot, Reig Jofre, Inmobiliaria Colonial, Golar GLNG, Meliá Hotels, MásMóvil y Ence.

  • 2,98€
  • 1,02%
  • 254,22$
  • -1,09%
Análisis Técnico

Bon dia, us prego que analitzeu Tesla i Home Depot després de l'últim ‘crash’. Gràcies i una salutació des de Lanzarote.

Benvolgut lector, bona tarda. Com no pot ser d'una altra manera, el 95% dels títols del mercat americà, igual que a Europa, s'han desplomat. Això, encara que soni obvi, a vegades no ho tenim en compte. El mercat s'ha desplomat en bloc, es tracta d'una crisi sistèmica a nivell global. Uns títols hauran caigut un 40% i uns altres un 60% des de màxims anuals, però tots s'han desplomat, tinguem-ho molt clar. Dit això, si cal intentar-ho amb Tesla és ara, en el que sembla ser un ‘throw back’ cap a l'antiga zona de resistència, els anteriors màxims històrics, ara suport. Diguem que mentre es respectin els mínims de la setmana passada (350 dòlars) cal esperar que, a poc a poc, amb caigudes entremig, intenti reestructurar-se a l'alça. És clar, tot dependrà del que faci el mercat en conjunt. Però sí, almenys el tenim reaccionant des d'interessants nivells de suport.

tsla230320
Gráfico semanal de Tesla desde 2015

Quant a Home Depot, es pot dir que malgrat les fortes caigudes de les últimes setmanes continua sent un títol clarament alcista en termes de llarg termini. Presentant una potencial zona de suport a la zona dels aproximadament 140 dòlars. I poc més es pot dir en la mesura en què aquests títols, igual que els seus índexs directors, no presenten figures de retorn de cap mena. Es tracta tan sols d'una forta caiguda sense rebots importants. I el rebot (fase de reacció) hauria d'arribar, encara que només sigui per després reprendre la senda correctiva. Gràcies a vós, una salutació.

home230320
Gráfico semanal de Home Depot desde 2007

Bona tarda, José María. Us volia preguntar què ua sembla l'empresa en la qual he invertit: Reig Jofre a 2,57 euros. Gràcies anticipades per la vostra resposta. A.G.

Benvolgut inversor, bona tarda. Doncs que Reig Jofre és un valor especialment baixista a llarg termini. Només cal mirar el gràfic setmanal de llarg termini per veure-ho. És més, sembla que en qualsevol moment pot atacar l'únic suport que li queda: els mínims històrics d'1,68 euros. I per sota es situaria en caiguda lliure absoluta, la qual cosa faria que accelerés més encara aquest afebliment. M'agradaria poder dir-vos una altra cosa, però no puc. El gràfic parla per si sol. Gràcies a vós, una salutació.

jofre230320
Gráfico mensual de Reig Jofre desde 2009

Bon dia. Si fos possible m'agradaria una anàlisi de Colonial. Moltes gràcies, una salutació. M.C.

Benvolgut lector, bona tarda. De Colonial no hi ha gaire a dir, perquè el que tenim és un enfonsament d'una mica més del 50% a plom. Res més, sense rebots importants ni res. I la veritat és que, després d'esbotzar el 61,8-66% de tota l'última gran pujada ja no hi ha suports importants. No dic s'hagi de moure cap aquí, fins als 4,80 euros: els mínims de 2016. Dit això, no descartem un rebot cap a la zona de resistència dels aprox. 8,70 euros (buit baixista) si finalment les borses europees i el nostre Ibex són capaços de construir el tan anhelat rebot. I poca cosa més se'n pot dir en aquest moment, tenint en compte que no tenim figura de retorn de cap mena.

colonial230320
Gráfico semanal de Colonial desde finales de 2014

Bon dia. En la base al vostre interessant article de fa unes setmanes vaig comprar algunes accions de Golar GLNG, a un preu de 10,50 dòlars. Com continueu veient a la companyia després de les últimes caigudes? Les mantindríeu o en compraríeu més? Salutacions. L.S.

Benvolgut lector, bona tarda. El gràfic de Golar GLNG em recorda molt al de Meliá Hotels en el seu moment. De la companyia hotelera dèiem que la clau per a obrir/mantenir llargs era que tant sí com no que respectés en tot moment el suport clau, crític, dels 6,90 euros. I des de llavors no ha parat de caure i caure, amb els seus rebots contra tendència (fases de reacció). I així fins avui. Doncs amb Golar passa el mateix. El suport a respectar eren els 9,50 dòlars i l'ha fulminat. No descartem un 'pull back' cap a la nova zona de resistència, abans suport. Però el normal és que acabés tornant a l'origen del moviment: els mínims històrics dels 2,50 dòlars. Intentaria aprofitar els rebots per vendre i reduir risc, sobretot si a més s'acostés de nou a la zona dels 9,50 euros en forma de 'pull back'. Una salutació.

golar230320
Gráfico semanal de Golar GLNG desde 2006

Molt bona tarda José María. Tinc 2000 accions de Meliá Hotels que vaig comprar a la fi de febrer a 7,27 euros. I què us diré que no sapigueu, amb la caiguda històrica que està tenint tot el sector del turisme amb la crisi del coronavirus. No sé si vendre-ho abans de perdre-ho tot. Veieu possible algun rebot perquè pugui sortir-ne a millor preu que ara? Gràcies per aquesta secció, una salutació. D.rs.

Benvolgut inversor, bona tarda. Meliá Hotels el vam analitzem la setmana passada en diverses ocasions i dèiem que es tractava d'una caiguda sense compassió, sense donar-li ni un moment de descans al preu. Però això no és una cosa que li estigui passant només a Meliá, en realitat li està passant a tot el sector relacionat amb el turisme. Aerolínies, hotels, resorts, creuers. Tots, sense excepció. El problema és que per més que reboti, que ho farà amb força, estem parlant de nivells de preu molt allunyats del seu. I no es pot descartar, fins i tot, que després el preu busqui els mínims històrics, els 1,50 euros. Sapigueu que aquest títol es recuperarà quan ho faci tot el sector en bloc, ni més ni menys. Quan el mercat comenci a albirar que la pandèmia pot tocar a la seva fi, o almenys vegi que el pitjor ha passat. Gràcies a vós, una salutació.

melia230320
Gráfico semanal de Meliá Hotels desde 2007

Bon dia Sr. Rodríguez. M'agradaria saber com veieu MásMóvil i Ence, perquè estic molt entrampat amb les dues. MásMóvil semblava resistir millor que el mercat fins fa unes setmanes, però al final tot ha estat un miratge. Gràcies pels vostres nombrosos consells, una salutació. M.sh.

MásMóvil va resistir força bé durant els primers moments de la crisi del coronavirus, però al final s'ha vist arrossegat pel tsunami de vendes generalitzat del mercat, cosa que no és estranya. Quan la correcció és de tots els mercats en bloc, i d'aquesta magnitud, al final el 99% del mercat cau a plom sense excepció. Dit això, tècnicament no es pot descartar un rebot important, impulsat pel rebot que en teoria haurien d'experimentar els mercats, cap a la nova zona de resistència (abans suport), dels aproximadament 15,75 euros: la base de l'ampli moviment lateral-baixista. Però de moment no hi ha res més. Continuem esperant aquest rebot que d'alguna manera dreni/ajust proporcionalment les importants caigudes prèvies.

masmovil230320
Gráfico semanal de MásMóvil desde abril de 2017

Quant a Ence i quan encara ens falta per conèixer el tancament de l'espelma setmanal, continua sent un títol clarament en fase correctiva (màxims i mínims decreixents) i l'única cosa a què aferrar-se és a la possibilitat que intenti reaccionar, dilatacions puntuals a part, des de la directriu alcista que uneix tots els mínims creixents des de 2012. Si tanqués així, i com més amunt millor, veurem si és capaç de mantenir-se per sobre de la directriu. Però poc més en podem dir avui dia, igual que del conjunt del mercat, ja que no tenim figura de retorn, ni l'esperem.

ence230320
Gráfico mensual de Ence desde 2007

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador