Consultorio630

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza IAG, Applus, Ence, MásMóvil, Naturgy, Biosearch, Quabit i Cellnex.

  • 2,84€
  • -3,53%

IAG

  • 2,56€
  • 0,16%
  • 22,50€
  • 0,00%
  • 23,52€
  • 0,09%
Análisis Técnico

Estimat Sr. José María. Seríeu tan amable d'analitzar la companyia IAG? Jo les tinc comprades a 4 euros, però no vaig posar ‘stop’, i han seguit amb la seva caiguda fulgurant dia rere dia. El meu germà les té a 3 euros. No sé quin seria el seu objectiu potencial de benefici. Gràcies pels vostres comentaris i per la vostra ajuda, ens són de molta utilitat. Salutacions cordials. JJ.MC.

Estimat inversor, bona tarda. IAG és un títol que analitzem cada setmana a Bolsamanía, i a vegades uns quants cops. I la veritat és que tot segueix igual. Continua sent impecablement baixista a tots els terminis i el rebot des dels mínims anuals (1,80) encaixa de moment amb un típic ‘pull back’ cap als anteriors mínims de març, abans suport i ara resistència. Figura de retorn no en tenim, ni l'esperem. Aquesta, arribat el moment, trigarà molt temps construir-la, perquè els preus en un ‘crash’ com l'actual no reprenen la tendència d'un dia per a un altre. A més, és que des que va començar la caiguda al febrer, després de marcar màxims històrics, continuem tenint màxims i mínims decreixents, i així no es puja. El que vol dir que no pugui rebotar amb força durant els propers dies/setmanes. Però es tractarà d'un simple rebot.

Un servidor, com a analista tècnic, només es plantejarà obrir llargs quan tinguem algun tipus de figura de retorn. Prefereixo comprar molt més car, però amb la seguretat que el títol ha deixat de ser baixista. La resistència més important en aquest moment són els tres euros, clarament allunyat dels nivells actuals de preu. Una salutació.

iag180520
Gráfico diario de IAG

Bon dia Sr. José María. M'agradaria saber la vostra opinió sobre la caiguda d'Applus i si creieu que es deu exclusivament a la situació del petroli als EUA o bé si estem al davant d'una pèrdua de suport. Una cordial salutació i gràcies per la vostra possible resposta. J.M.

Benvolgut inversor, bona tarda. Pot ser per molts motius, i a posteriori segur que molts sabran explicar-li-ho molt bé. Però com a analista tècnic, l'única cosa que m'importa de debò és el que diu el preu, i només el preu. El preu és el que mana sempre. La veritat és que la correcció d'Applus ja venia des de mitjan 2019, i l'última fuetada li ha fet marcar nous mínims de tots els temps, 4,15 euros. Figura de retorn no en tenim, com tampoc no en tenim per al 95% dels valors del mercat, de manera que les potencials pujades que podem veure durant els pròxims dies/setmanes encaixen a la perfecció amb un simple rebot (fase de reacció) proporcionals a la violenta correcció prèvia. De fet, a curt termini tenim un triangle (màxims decreixents i mínims creixents) que pot servir per donar continuïtat al rebot, amb un primer objectiu en la resistència dels 6,42 euros. Moltes gràcies a vós, una salutació.

apps180520
Gráfico semanal de Applus

Molt bon dia i moltes gràcies per les vostres anàlisis. Després dels últims avanços, puc comprar accions d'Ence amb vista al mitjà termini? Moltes gràcies. F.B.

Estimat lector, bona tarda. Ence segueix en terra de ningú, a mig camí entre la base (suport) i la part alta (resistència) del canal baixista on segueix encaixat el preu des que va començar la correcció a la fi de 2018. No obstant això, dilatacions dels preus a part, vull quedar-me amb el fet que aquest, en espelmes mensuals, sembla voler respectar la zona de suport que presenta a la directriu alcista que uneix els mínims creixents des de 2012. Però no hi ha dubte que figura de retorn no en tenim i que, a més, s'ha girat a la baixa després d'emplenar el buit baixista setmanal (forta resistència) dels 3,24 euros. Seria bo que aquest ‘gap’ baixista es tanqués/anul·lés per a així donar-nos un primer senyal de fortalesa del títol del qual es pugui dir que va de debò. Moltes gràcies a vós, una salutació.

ence1805202
Gráfico mensual de Ence

Bona tarda. Una vegada més, donar-vos en primer lloc les gràcies per les vostres encertades anàlisis. Voldria preguntar-vos com veieu les accions de MásMóvil i de Naturgy a un any vista. Les vaig comprar fa una setmana perquè crec que els preus són una clara oportunitat, encara que ara mateix no ho vegem per tot el pessimisme regnant. Moltes gràcies. Una salutació. V.sc.

Benvolgut inversor, bona tarda. MásMóvil és dels títols que més ha rebotat des dels mínims de març i el tenim molt a prop de resistències importants, com és la zona dels 18 euros on presenta un important buit baixista. A més de la directriu baixista de curt termini que uneix els màxims decreixents des d'octubre. Us convido a llegir aquí l'última anàlisi que vam publicar sobre l'operadora a la fi de la setmana passada. Però sí, tancar per sobre dels 18 euros seria un interessant senyal de fortalesa de curt termini.

mas1805202
Gráfico diario de MásMóvil

Pel que fa a Naturgy, i malgrat les importants caigudes dels últims temps, es pot dir que continua sent un títol alcista en el que al mitjà i llarg termini es refereix. Només cal observar la impecable successió de mínims i màxims creixents des de 2009. És a dir, els mínims de març continuen estant per sobre dels mínims de 2016, que va ser l'anterior gran mínim de reacció. No obstant això, la tendència de curt termini continua sent baixista, perquè els màxims i mínims decreixents segueixen aquí, intactes. Com a zona de resistència més important en aquests moments, igual que presenta el 95% del mercat, tenim l'últim buit baixista setmanal dels 19,35 euros. Moltes gràcies a vós, una salutació.

natur1805202
Gráfico semanal de Naturgy de larzo plazo

Bon dia Sr. José María. Tinc en cartera títols de Biosearch i de Quabit. La primera la tinc en preu, però amb la segona hi perdo moltíssim, i no sé si vendre-les i comprar Cellnex, que pel que sembla és molt alcista. Què n'opineu? Moltes gràcies i salutacions des de Lanzarote. L.P.

Doncs just en aquest moment tenim Biosearch en zona de resistència, a la directriu baixista que uneix els successius màxims decreixents des de 2018. No obstant això, al meu entendre resulta més interessant el fet que les caigudes de març l'han portat a la base, per definició suport, del canal alcista pel qual s'ha estat desplaçant el preu des de 2012. I la teoria més bàsica del xartisme diu que a la base d'un canal s'hi compra, no s'hi ven. Pel que, resumint, no és un títol que em desagradi en absolut, veient des d'on ha començant a rebotar.

bio180520
Gráfico semanal de Biosearch

Quant a Quabit, no hi ha gaire a dir d'un títol que, rebots a part, es troba en caiguda lliure absoluta. De fet, els mínims de març són mínims històrics, els 0,3580 euros. I el rebot de setmanes enrere ha servit per tancar l'últim buit baixista setmanal i poca cosa més. La veritat és que avui dia no tenim el més mínim senyal de fortalesa per part d'aquesta companyia. Això no és cap novetat, d'altra banda, ja que és baixista des de 2007. Construint màxims i mínims decreixents no es puja.

qbt180520
Gráfico semanal de Quabit

Finalment i quant a Cellnex, és cert, estem davant un títol just en la situació contrària a la de Quabit, és a dir, en pujada lliure absoluta, sense resistències. Va marcar màxims la setmana passada amb 54,36 euros; les petites caigudes dels últims dies són un simple suport (throw back) cap als anteriors màxims històrics. L'únic problema que pot presentar-nos aquest títol és el fet que podria corregir en algun moment amb força (no dic que ho vagi de fer) sense que en realitat deixés de ser alcista pel que fa al mitjà i llarg termini.

clnx180520
Gráfico diario de Cellnex

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador