- Tot i que ha reduït un 7% la seva estimació de benefici per acció (BPA) per 2017
- També ha rebaixat un 8% la previsió de BPA per a l'exercici 2018
JP Morgan Cazenove segueix sent positiu amb Telefónica, però menys que abans. El banc nord-americà ha retallat un 8% el preu objectiu (el seu potencial en borsa a 12 mesos) de l'operadora, fins 11,30 euros per acció des dels anteriors 12,30 euros per títol.
- 4,30€
- -0,19%
Aquests experts reiteren el consell de sobreponderar (afegir el valor en cartera), ja que les accions de Telefónica pugen un 0,4%, fins a 9,86 euros, de manera que encara conserven un potencial alcista important del 14% sobre el preu de mercat.
La principal raó per aquesta retallada de valoració és que JP Morgan ha reduït la seva previsió de benefici per acció (BPA) per l'exercici 2017 en un 8%, i, a més, ha rebaixat un 7% la seva previsió de BPA per 2018. Aquests experts consideren que la desaparició del 'roaming' a Europa i un escenari competitiu mixt són factors negatius per al conjunt del sector de telecomunicacions europeu.
No obstant això, JP Morgan esmenta com a factors positius al final del cicle alcista de les inversions per la majoria d'operadores, el potencial de retallada de costos de moltes empreses i la flexibilitat de les companyies per reduir el temut impacte negatiu de l'esmentat final del 'roaming '.
A mitjans de maig, els analistes de Goldman Sachs van aconsellar 'comprar' Telefónica, amb una valoració de 11,60 euros per acció. Aquests experts van considerar que havia arribat el moment d'invertir en el grup presidit per José María Álvarez-Pallete, després d'analitzar els resultats del primer trimestre (que, no obstant això, van provocar una caiguda del 4% en els títols de Telefónica).
Goldman va destacar el creixement "estructural, sostenible i de qualitat de l'EBITDA" per al període 2017. També va subratllar la "qualitat" dels seus actius i la seva posició líder en diversos mercats com el Brasil i Espanya. En la seva opinió, "el punt d'inflexió del creixement és sostenible" i el valor ofereix "un atractiu punt d'entrada", a causa d'un creixement superior enfront dels seus competidors europeus. "Els actius de Telefónica al Brasil i Espanya, més l'habilitat de la direcció per retallar costos, rebaixar les inversions (Capex) i refinançar deute romanen infravalorats".