- Aquests experts creuen que una posició neutral al sector és el més adequat
- El seu banc favorit a Espanya és Sabadell
Als bancs europeus els va bé. De fet, si no hagués estat per ells les borses haguessin caigut bastant més, una cosa que ha quedat palès durant aquestes dues últimes sessions. Després de les destacades retallades a Wall Street d'aquest dimarts i de les últimes paraules de Mario Draghi, que apunten a la normalització monetària, la renda variable ha optat per les caigudes. No obstant això, aquests descensos que no han anat a més precisament per la força d'uns bancs que, dit sigui de passada, han demostrat que els agrada -i molt- aquest canvi en les polítiques monetàries a banda i banda de l'Atlàntic.
- 14,74€
- -0,77%
- 1,81€
- -1,90%
La bona ratxa dels bancs dura ja un any, exactament des que es van desplomar després del triomf del 'sí' a la votació del referèndum per al Brexit del 23 de juny de 2016. Des d'aquest enfonsament, les entitats financeres immediatament van començar a recuperar-se i aquesta recuperació s'estén fins al dia d'avui. No obstant això, de la mateixa manera que es comença a dubtar que la fortalesa dels gegants tecnològics estigui arribant al final a l'altre costat de l'Atlàntic, hi ha qui creu també que aquesta escalada en les entitats financeres europees podria tenir els dies comptats.
UNA POSICIÓ NEUTRAL, EL MÉS ADEQUAT
Una posició neutral al sector bancari europeu és, en opinió dels analistes de Carax AlphaValue, el més adequat. Destaquen aquests analistes que s'observen "àmplies divergències per valoració (PER i P/BV)" i, per això, és convenient la cautela. Per regions, destaquen que a França els bancs comercials han passat a estar cars mentre que els nòrdics estan "sorprenentment barats". "Les entitats bancàries nòrdiques es caracteritzen pels seus alts nivells de rendibilitat, el baix risc de mercat a causa de la situació oligopolística del mercat i la baixa fiscalitat", expliquen.
A Itàlia, per la seva banda, subratllen el fet que persisteixi l'estigma de la crisi alhora que es retarda la reestructuració bancària, mentre que en les entitats del Benelux el pitjor dels escenaris ja s'hauria descomptat. Al Regne Unit i Irlanda, per la seva banda, tot està dominat a dia d'avui pel Brexit mentre que a Espanya destaquen que la situació estaria més normalitzada un cop la situació política també ho estigui i la prima de risc s'hagi relaxat.
ELS SIS 'TOP PICKS' DEL SECTOR BANCARI EUROPEU
ABN Amro (afegir, preu objectiu 27,2 euros): aquests analistes destaquen positivament el programa d'eficiència del grup, cosa que incrementarà la creació de valor i l'estructura oligopolística del mercat que el protegeix de baixos tipus d'interès. El potencial per fonamentals actual a sis mesos és del 17,4%, assenyalen.
Banc d'Irlanda (afegir, preu objectiu 0,27 euros): l'entitat bancària irlandesa presenta una posició dominant al país amb forta capacitat de negociació, alta exposició al Regne Unit a través d'oficines retail i track record en adquisicions internacionals. El potencial per fonamentals a sis mesos és del 22,1%.
Intesa Sanpaolo (afegir, preu objectiu 3,03 euros): des de Carax AlphaValue destaquen positivament la posició dominant a Itàlia que li permet disposar d'una alta capacitat de negociació. Després de l'estirada a causa de l'operació de compra de Banca Popolare di Vicenza i Veneto Banca, el potencial queda actualment al 12%. Aquests experts afegeixen que és possible que s'ajustin a l'alça el seu preu objectiu.
Lloyds Banking Group (comprar, preu objectiu 89,3 penics): l'entitat bancària britànica destaca positivament per la seva alta qualitat d'actius de cara a una potencial alentiment com a conseqüència del Brexit, l'increment de l'eficiència a través d'adquisicions i posició dominant de mercat. El potencial per fonamentals a sis mesos és del 34,3%.
Mediobanca (afegir, preu objectiu 9,78 euros): aquests experts subratllen positivament el model de negoci de cara als tres propers exercicis i el conglomerat financer estil boutique. El potencial per fonamentals a sis mesos és del 15%, apunten.
Sabadell (afegir, preu objectiu 2,05 euros): la quarta entitat bancària espanyola destaca positivament per la seva exposició ben diversificada de bons sobirans i l'alt creixement al Regne Unit a nivell d'ingressos, cosa que suposa un 24% dels ingressos totals del grup. Carax li dóna un potencial per fonamentals a sis mesos del 18,5%.