• Destaca la taxa de creixement del negoci de Concessions fins al 2020
  • Els compromisos de capital fins 2021 ascendeixen a 400 - 450 milions d'euros
ep presidente sacyr manuel manrique
El president de Sacyr, Manuel Manrique

Els analistes de la companyia francesa Carax AlphaValue atorguen a les accions de Sacyr un potencial alcista del 43%, en valorar els seus títols en 3,57 euros. Les accions del grup constructor cauen lleugerament un 0,5% al Mercat Continu, fins als 2,36 euros.

  • 3,08€
  • 0,85%

Aquests experts reiteren el consell de 'comprar' el valor i afirmen que el negoci de Concessions serà el principal catalitzador per al grup durant els propers anys. "Més del 50% de l'EBITDA del grup prové de les Concessions, amb una taxa de creixement superior al 10% fins al 2020, gràcies a una àmplia cartera d'operacions. Això implica una contribució de 400 milions d'euros a l'EBITDA fins a final de la dècada", afirmen aquests experts.

Per Carax, l'estratègia de Sacyr és centrar-se en projectes de Concessions que siguin construïts per la seva divisió de Construcció. "Sacyr és menys una companyia de construcció i més un desenvolupador d'infraestructures amb focus en les concessions. Dels seus 36 actius, nou són en construcció. Els actius de concessions són sobretot autopistes i hospitals localitzats a Xile i Espanya, països estables amb activitat estable".

Carax explica que els projectes són finançats al 75% i que Sacyr aporta el 25% restant a través de compromisos de capital, que actualment ascendeixen fins a 400 - 450 milions d'euros fins al 2021, uns 90 milions anuals, que poden ser aconseguits mitjançant el flux de caixa que genera Sacyr.

"El negoci de Concessions serà autofinançat a través d'una combinació d'ingressos per dividends (20 - 25 milions al 2016, que aniran creixent amb l'aportació de noves concessions), rotació parcial d'actius i refinançaments. Sacyr es beneficia dels tipus baixos i ha estat molt actiu en aquest front. La qüestió és si la rotació d'actius no compleix els compromisos de capital per nous projectes", afegeixen des de la companyia francesa.

Carax destaca que el deute de Sacyr s'ha reduït des de prop dels 20.000 milions d'euros el 2007 fins als 3.000 milions el 2017. "Pensem que Sacyr ha arribat al final del seu procés de despalanquejament", assenyala Carax. A més, la majoria del deute està associada amb les concessions i la cobertura sobre les accions de Repsol també és positiva per al seu perfil financer. La clau està en l'habilitat de Sacyr per despalanquejar i augmentar el seu EBITDA sense vendre actius. "Seria un punt clau en la història de Sacyr dels últims deu anys i contribuiria a majors múltiples si ho aconsegueix".

Noticias relacionadas

contador