- Jefferies considera que cotitza amb una prima del 25% respecte als seus competidors
- En canvi, Macquarie destaca el sòlid comportament del flux de caixa
Enormes diferències en la valoració de Repsol per part de dos firmes d'anàlisi. Els experts de Jefferies valoren els títols de la petroliera a 10,75 euros, després d'elevar lleugerament el seu preu objectiu de 10,50 euros després de la presentació de resultats del primer trimestre. Jefferies reitera el consell de 'infraponderar' (reduir el valor en cartera).
- 11,02€
- -0,05%
Per la seva banda, els experts de Macquarie han elevat un 5% la seva valoració, fins als 15,80 euros per títol i reiteren el consell de sobreponderar (afegir el valor en cartera). Les accions de Repsol cauen un 1,3%, fins a 14,27 euros, llastades pel negatiu comportament del preu del petroli durant els últims dies, que han portat el cru fins a mínims anuals.
En el cas de Jefferies, una de les firmes que menor valoració atorga a les empreses espanyoles, aquests experts afirmen que "ens costa veure l'atractiu d'aquest valor, que cotitza amb prima però compta amb un potencial limitat de creixement en el seu negoci d'upstream (exploració i producció) a mig termini".
Jefferies no es mostra preocupat per l'augment del deute durant el trimestre, ja que considera que la ràtio del deute net sobre l'EBITDA segueix la seva tendència descendent i la companyia ha reiterat el seu objectiu de rebaixar-lo fins a 1,1 - 1,2 vegades l'EBITDA, que serà suficient per mantenir la valoració actual.
Aquesta empresa destaca que Repsol cotitza amb una prima del 25% sobre els seus competidors i, encara que la seva rendibilitat per dividend és més gran que la d'altres comparables, també dilueix el benefici per acció (BPA) al distribuir-se el 80% en format script (accions).
MACQUARIE DISCREPA I VALORA REPSOL A 15,80 EUROS
Per la seva banda, els analistes de Macquarie discrepen de la valoració de Repsol i han elevat un 5% el seu preu objectiu, fins als 15,80 euros per acció, després d'elevar un 7% la seva previsió de benefici per acció (BPA) per a l'exercici 2017.
Macquarie també destaca que l'augment del deute serà puntual i subratlla el "sòlid" comportament del flux de caixa, que ha pujat fins a 1.500 milions d'euros durant el trimestre, per sobre de la seva estimació de 1.200 milions d'euros. La ràtio deute net/EBITDA ha baixat fins a 1,7 vegades i la seva previsió és que segueixi descendint fins a l'objectiu de 1,1 - 1,2 vegades durant el tercer trimestre de l'exercici.
"Esperem que la contribució a la producció de nous projectes i de Líbia continuï mostrant un suport positiu durant la resta de l'any", conclouen aquests experts.