- En canvi, redueix el preu objectiu de Liberbank un 11%, fins a 1,04 euros per acció
- També eleva lleugerament la valoració de BBVA fins a 7,30 des de 7 euros per acció
Caixabank és el banc espanyol favorit dels analistes de Deutsche Bank. Aquests experts han elevat un 4% la valoració de les seves accions, fins a 4,95 des de 4,75 euros per títol i han reiterat el seu consell de 'compra'.
- 5,49€
- -0,15%
A més de Caixabank, l'únic banc espanyol que recomana comprar Deutsche Bank és Bankia, amb una valoració que es manté en 4,80 euros per acció. Per a la resta d'entitats cotitzades, el banc germà ha retallat la valoració de Liberbank un 13%, fins a 1,04 euros des d'1,17 euros i ha reiterat el seu consell de 'mantenir'.
A més, ha elevat el preu objectiu de BBVA fins a 7,30 des de 7 euros per acció i ha reiterat el seu consell de 'mantenir'. Per a Santander, manté la valoració en 6,60 euros i reitera el seu consell de 'mantenir'. Finalment, ha elevat el preu objectiu de Sabadell fins a 1,92 euros per títol des d'1,70 (també reitera 'mantenir').
"Caixabank segueix sent la nostra opció preferida, amb un nou preu objectiu de 4,95 euros. Reiterem la nostra visió que és la millor manera de prendre exposició als bancs ibèrics, ja que és el millor jugador per capturar la millora en les comissions", afirma l'entitat alemanya.
A més, afegeix que "obrim una posició llarga a Santander contra BBVA, gràcies a la valoració més atractiva i al millor moment de beneficis després de l'adquisició de Popular".
VALORACIÓ DELS RESULTATS
En valorar els resultats dels bancs espanyols en el segon trimestre, Deutsche Bank destaca que els ingressos recurrents es van comportar millor de l'esperat, hagut de sobretot a la sorpresa positiva en l'evolució de les comissions.
En aquest aspecte, Deutsche Bank destaca que el bon comportament de les comissions li permet elevar un 1% la seva previsió per a aquesta variable durant el període 2018 - 2019. Esment especial per Bankia i Caixabank, ja que eleven la seva previsió de comissions en un 5% i un 6%, respectivament.
Pel que fa a l'activitat creditícia, roman sota pressió, ja que es va reduir un 2% respecte a 2016. Els bancs van avançar també de manera notable en la reducció dels seus actius improductius, sobretot Banc Sabadell i Liberbank, les dues entitats que encara tenen més treball per davant en aquest aspecte.