tim-cook-ceo-apple 0
Brendan McDermid/Reuters
15,14$
  • 0,05$
  • 0,33%

Les accions d'Apple cauen un 2% a Wall Street després que els analistes del banc britànic HSBC hagin retallat la seva recomanació de comprar a mantenir, i el preu objectiu fins a 200 dòlars des dels 205 dòlars.

Segons aquests experts, l'empresa dirigida per Tim Cook ha d'afrontar la realitat que el mercat mundial de mòbils a nivell mundial està "saturat", cosa que converteix la seva dependència de les vendes d'iPhones en una debilitat.

"L'icònic creixement de la unitat de maquinari ha finalitzat gairebé del tot. Els ingressos només es recolzen en preus de venda més alts i en el desenvolupament de serveis", afirma HSBC, segons recull CNBC.

"Aquesta manca de creixement ha afectat el preu de les accions d'Apple i també els seus proveïdors clau. El que ha fet que Apple sigui un èxit, una cartera concentrada de productes altament desitjables (i costosos), s'enfronta ara a la realitat de la saturació del mercat", afegeix el banc britànic.

En la seva opinió, Apple no mereix una valoració més elevada de 200 dòlars a causa que el creixement de les seves vendes i dels seus beneficis serà menor en el futur. "Apple passarà d'un creixement molt alt de doble dígit a un més normal d'un sol dígit, cosa que afectarà el comportament de les seves accions", opina HSBC.https://www.bolsamania.com/catalunya/noticies/tecnologia/apple-retalla-la-produccio-dels-seus-tres-nous-models-diphone--3603028.html

Aquests experts entenen que Apple hagi anticipat que a partir d'ara no publicarà de manera individualitzada les vendes dels seus dispositius, però afegeixen que això provocarà "un menor entusiasme" per part dels inversors.

Les accions d'Apple van marcar un màxim històric el passat 10 d'octubre als 233,47 dòlars. En aquest moment, el valor borsari del grup superava el bilió de dòlars. Des de llavors, han registrat una gran correcció i actualment cotitzen als 181,50 dòlars, xifra que suposa una caiguda del 22%.

No obstant això, encara cotitzen molt per sobre del seu mínim anual i de les últimes 52 setmanes, marcat el passat 9 de febrer als 150,24 dòlars. El seu valor actual de mercat és de 860.000 milions de dòlars. Des que l'empresa va anunciar, després dels seus últims resultats, que no publicarà les vendes d'iPhones, el mercat ha perdut la confiança en el valor.

Noticias relacionadas

contador