ep archivo   la consejera delegada de bankinter maria dolores dancausa presenta ante los medios los
Gabriel Luengas - Europa Press - Archivo

Una de freda i una de calenta per a Bankinter. D'una banda, el banc taronja ha rebut una millora de preu per part d'UBS, la qual recomana comprar els títols de l'entitat dirigida per María Dolores Dancausa. De l'altra, JP Morgan torna a destacar la cotitzada de l'IBEX 35 com l'únic valor que infrapondera dins del sector bancari espanyol.

  • 7,93€
  • -0,28%

Bankinter serà l'encarregat d'iniciar la temporada de resultats per als bancs de l'IBEX el 20 de juliol que ve, un període que s'estendrà fins al 28 de juliol quan les cinc empreses restants donin a conèixer les seves xifres.

En aquest context, marcat també per les eleccions generals del 23 de juliol, UBS ha reafirmat la confiança en el sector bancari nacional, per al qual ha elevat pràcticament totes les seves valoracions. I és que la companyia helvètica veu marge de pujada per a la majoria de bancs de l'IBEX 35.

En el cas de Bankinter, UBS atorga un nou preu objectiu als títols de 8,35 euros respecte als 7 euros anteriors. Aquesta nova valoració suposa un potencial de revaloració del 39% per al banc taronja, el qual està sent un dels pitjors valors de l'IBEX 35 des del començament d'any en deixar-se un 1% al mercat aquest 2023.

L'anàlisi d'UBS és de les més positives del consens. Segons dades de 'Market Screener' i 'S&P', el valor té 17 recomanacions de diferents empreses d'anàlisi, les quals recomanen majoritàriament comprar aquestes accions, a les quals atorguen un preu objectiu de 7,46 euros. De tots els analistes, només 2 analistes suggereixen infraponderar els títols de Bankinter, mentre que només 4 es mostren neutrals amb l'acció.

JP MORGAN EN DESCONFIA I PREFEREIX SABADELL

Per contra, l'optimisme brilla per la seva absència per als experts de JP Morgan. Per a la companyia novaiorquesa, Bankinter es considera "car" a causa del seu "excés de capital limitat" i en rebaixen el preu objectiu als 6 euros des dels 6,5 anteriors. Cal assenyalar que les accions del banc taronja van tancar la sessió de dilluns als 6,1 euros.

Aquests analistes assenyalen que Banc Sabadell està més ben preparat que Bankinter per fer front als propers trimestres, ja que els seus fonaments són "més sòlids" que els del banc taronja gràcies a la ràtio CET1 del 12,8% al primer trimestre, mentre que la de Bankinter se situa al 12,2%.

"Tant Sabadell com Bankinter tenen com a objectiu una ràtio de 'payout' del voltant del 50%. Assumint un 'payout' màxim per mantenir un CET1 del 12,0% per a l'any 2025, veiem un potencial de 'payout' total del 48% de la capitalització borsària per a Sabadell, cosa que equival a un potencial de rendibilitat màxima anual del 16%, això es compara amb un excés de capital al voltant del 21% de la capitalització de mercat per a Bankinter i un rendiment anual màxim del 7% només per al banc", expliquen.

De la mateixa manera, des de JP Morgan creuen que la diferència de valoració entre els dos valors "no està justificada", ja que Sabadell "cotitza un PER del voltant del 33% i amb un descompte del 50% sobre el preu a valor comptable tangible (PTBV) de Bankinter".

"Reconeixem que, històricament, Bankinter ha registrat un major creixement i una millor qualitat dels actius que Sabadell. Tot i això, no creiem que aquest sigui necessàriament el cas en el futur, a causa del canvi en el mix de negoci de Bankinter a la darrera dècada, amb creixement procedent de fora d'Espanya i en segments d'alt risc, especialment préstecs al consum (BKT Consumer Finance loans +50% interanual el primer trimestre del 2023). Assumint un estrès d'elevades ràtios de morositat a tots els segments, el cost de l'increment del risc seria similar per a tots dos, al voltant de 40 punts bàsics l'exercici 2025, però Sabadell continuaria cotitzant amb un descompte del 20% sobre la ràtio preu-benefici de Bankinter”, argumenten.

Finalment, aquests analistes diuen "estar en línia" amb el consens per a Bankinter, ja que els "majors costos i l'evolució potencialment més feble" de la qualitat dels actius del banc taronja "no estan totalment descomptats". "Esperem que Sabadell segueixi obtenint bons resultats malgrat la rendibilitat relativa superior a la dels bancs europeus en un 10% i a la de Bankinter en un 28%", conclouen.

Noticias relacionadas

contador