ep archivo   gigafactoria de tesla en berlin
TESLA - Archivo

Recolzament de Morgan Stanley a Tesla. Els estrategs de l'entitat han elevat el preu objectiu de la companyia de vehicles elèctrics fins als 400 dòlars per acció des dels 250 dòlars per títol anteriors i han millorat la seva recomanació a sobreponderar el valor des de mantenir.

  • 231,26$
  • 10,20%

A més, des de Morgan Stanley han convertit Tesla en una de les seves opcions favorites en incloure-la al seu Top Pick.

Després de la publicació d'aquesta actualització, els títols de l'entitat pugen més d'un 5% a Wall Street.

El catalitzador que ha impulsat aquesta millora ha estat Dojo, la nova supercomputadora d'aprenentatge automàtic de Tesla que obre nous mercats als quals dirigir-se.

"Els inversors fa molt de temps que debaten sobre si Tesla és una empresa automotriu o una empresa tecnològica. Nosaltres creiem que són les dues coses, però veiem que els impulsors de valor més grans són el programari i els serveis", ha explicat Adam Jonas, analista de Morgan Stanley.

De fet, considera que la mateixa força que ha impulsat AWS a assolir el 70% de l'EBIT total d'Amazon pot funcionar amb Tesla gràcies a Dojo.

"Al nostre parer, Tesla obre nous mercats als quals dirigir-se i que s'estenen molt més enllà de la venda de vehicles a un preu fix", ha afegit Jonas.

Dojo és un superordinador especialitzat en aprenentatge automàtic dissenyat per processar dades visuals. És una eina adaptada per a operacions autònomes, ja sigui per a vehicles, fàbriques o robots humanoides. Això situa Tesla al costat d'altres actors importants com Meta, Amazon i Microsoft, que també han desenvolupat les seves pròpies solucions informàtiques patentades.

Per Tesla, això significa que l'autonomia podria convertir-se en una realitat abans del que s'esperava, cosa que es reflecteix en l'actualització de l'equip automotriu", ha indicat l'expert, que insisteix que Dojo pot representar el canvi següent al mercat de la companyia.

"Dojo emfatitza 3 de les principals capacitats de Tesla: 1) velocitat, 2) rendiment i 3) cost. A curt termini, creiem que pot accelerar el desenvolupament i la monetització del negoci de programari i serveis de Tesla", ha subratllat.

A llarg termini veuen marge perquè Dojo proporcioni les vies necessàries perquè les capacitats de programari i maquinari de Tesla s'estenguin molt més enllà de la indústria automotriu.

En aquest sentit, aposten perquè Dojo ofereixi a Tesla majors ingressos mensuals per usuari (ARPU), cosa que els ha portat a millorar les seves estimacions. Ara pronostiquen que Tesla Network Services arribarà als 335.000 milions de dòlars en ingressos el 2040 enfront dels 157.000 milions de dòlars anteriors, i espera que el segment representi més d'un terç de l'EBITDA total de l'empresa el 2030, duplicant-se a més del 60% de l'EBITDA del grup per al 2040 (en comparació amb el 38% anterior).

En general, la millora de Morgan Stanley indica una perspectiva optimista per a les perspectives futures de Tesla. La implementació de Dojo demostra el compromís de l'entitat amb la innovació i la determinació de mantenir-se a l'avantguarda de la indústria dels vehicles elèctrics.

Noticias relacionadas

contador