ep el presidente ejecutivo de telefonica jose maria alvarez pallete interviene en una nueva edicion
Eduardo Parra - Europa Press

Els resultats de Telefónica del quart trimestre del 2022 i del conjunt de l'any han superat les previsions del consens, segons les primeres valoracions dels analistes. El valor lidera les pujades dins de l'IBEX 35 després d'una acollida positiva a les seves xifres.

  • 4,32€
  • -0,35%

"Els resultats han superat les previsions a les principals magnituds", afirmen els experts de Renta 4, que aconsellen sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 4,60 euros per acció.

"Telefònica ha complert els objectius (revisats a l'alça al juliol) de la guia 2022 i comença l'any oferint una guia 2023 conservadora", afegeixen.

"A més, proposa mantenir la política de dividends sense canvis, tal com esperàvem, pagant 0,30 euros/acció amb càrrec al 2022 (0,15 euros/acció el desembre 2023 i juny 2024) i amortitzar el 0,4% del capital en autocartera", conclouen.

BANKINTER: NEUTRAL, 4,20 EUROS

Per part seva, els experts de Bankinter, el consell del qual és neutral, amb una valoració de 4,20 euros per acció, afirmen que "els resultats baten lleugerament les expectatives" i "compleixen els objectius del grup per al 2022".

També destaquen que “Espanya segueix sent el mercat amb més pressió competitiva del grup, però per primera vegada aconsegueix estabilitzar l'OIBDA”.

"Les pujades de tarifes aplicades compensen l'increment dels costos de plantilla (pujada salarial del 7,8%) i de continguts. Es compensa amb més fortalesa a la resta dels mercats clau del grup", afegeixen.

Al Regne Unit, subratllen que "les sinergies a Virgin Media O2 acceleren". A més, "al Brasil continua la incorporació dels clients mòbils i actius d'Oi i a la resta dels mercats l'entorn competitiu roman estable. Amb tot, el marge OIBDA retrocedeix -100 punts bàsics l'any, fins al 32,1%".

La seva conclusió és que "tot i una elevada rendibilitat per dividend (7,8%), la generació orgànica de flux de caixa lliure es modera en un entorn de més cost del deute i desacceleració econòmica, cosa que dificulta el triple objectiu de reducció de deute, inversió en innovació i fonts de creixement futur i remuneració a l'accionista”.

Noticias relacionadas

contador