ep archivo   el presidente de telefonica jose maria alvarez pallete en el tradicional toque de
TELEFÓNICA - Archivo

Telefónica sufre en bolsa este jueves tras recibir dos recomendaciones negativas de dos grandes bancos de inversión internacionales.

  • 4,32€
  • -0,35%

El més dur ha estat Deutsche Bank, que ha retallat el seu consell fins a vendre des de mantenir i, a més, n'ha reduït la valoració de les seves accions fins als 3,20 euros des dels 4,30 euros, molt per sota del seu preu de mercat actual (-1,7%; 4,16 euros).

Segons la seva valoració, l'entrada del Govern espanyol, comprant el 10% del capital a través de la SEPI, juntament amb el desembarcament de la saudita STC i l'augment de participació de CriteriaCaixa, ha provocat una divergència entre el preu de les accions i els fonaments subjacents".

Així, destaquen que la pujada borsària de Telefónica ha estat un 75% superior a la revaloració mitjana del sector de telecomunicacions europeu, per la qual cosa, segons la seva anàlisi, “Telefónica és ara una de les accions més cares del sector i aquesta prima creix amb temps, a mesura que altres es beneficien d'un creixement superior del flux de caixa lliure (FCF)”.

A més, assenyalen que les seves estimacions de beneficis "estan per sota de l'orientació a mitjà termini, fet que implica riscos en una acció palanquejada".

En aquest sentit, indiquen que "la nostra anàlisi detallada a Espanya destaca els continus obstacles estructurals, amb els baixos costos d'implementació de FTTH (Fibra fins a la llar) alimentant la pressió sobre el mercat al detall i al major".

JP MORGAN NO HI VEU POTENCIAL

Per part seva, els experts de JP Morgan no veuen potencial alcista en Telefónica. Tot i que aquest dijous han elevat lleugerament la valoració de les seves accions fins als 3,60 euros des dels anteriors 3,50 euros, han reiterat el seu consell de neutral, en considerar que hi ha opcions més atractives al sector europeu de telecomunicacions.

"Els ingressos per serveis del sector al primer trimestre van créixer un +1,9% interanual (mantenint el fort impuls recent)", però "l'impuls de les tarifes és més feble a França, Itàlia, Espanya i el Regne Unit", argumenten.

Al segon trimestre, a causa d'una comparativa més exigent, anticipen un creixement de l'1,2% per als ingressos per serveis.

En el cas de Telefónica, consideren que és un valor "que cal evitar", a causa de les "intensa competència" en dos dels seus principals mercats a Europa, "Espanya i el Regne Unit".

També aconsellen evitar la francesa Orange pel mateix motiu i la creixent competència a França, i la britànica Vodafone. Com a noms més atractius, aposten per Deutsche Telekom, Cellnex i Telenor.

Noticias relacionadas

contador