ep el ceo de inditex oscar garcia maceiras en la 39 reunio del cercle deconomia
DAVID ZORRAKINO-EUROPA PRESS

Els experts de Banco Santander han reiterat el consell de comprar sobre Inditex, amb una valoració de 49,20 euros per acció, abans que la cadena de moda gallega presenti aquest dimecres, abans de l'obertura del mercat, els resultats del seu primer trimestre fiscal, que comprèn els mesos de febrer, març i abril.

  • 46,16€
  • -0,43%

"Preveiem poques notícies amb repercussions significatives. No obstant això, creiem que els resultats operatius seguiran reflectint un exercici relatiu superior (a tipus de canvi constants), malgrat una base de comparació més ferma, i un nivell d'eficiència més alt que el del sector, amb un control estricte de despeses operatives i inventàries", expliquen aquests analistes.

En aquest sentit, afegeixen que “preveiem un creixement dels ingressos del 10,5% a tipus de canvi constants, lleugerament per sobre del 9,6% del consens”.

Pel que fa a l'evolució del marge brut, un dels principals paràmetres que segueixen els analistes, esperen un augment interanual de 50 punts bàsics, fins al 61,0%, lleugerament per sobre del 60,8% esperat pel consens, “en un context de costos de producció en termes interanuals favorable i recolzat per la bona acollida de les primeres col·leccions de primavera/estiu 2024”.

També anticipen una pujada del 10,8% en l'EBIT (benefici abans d'interessos i impostos) i un marge EBIT del 20%, que "sumat a un cert palanquejament financer, previsiblement impulsarà un sòlid creixement del benefici per acció (BPA) del 11,3%, fins als 0,418 euros per acció, bàsicament en línia amb els 0,414 euros per acció del consens”.

D'altra banda, comenten que la cotització d'Inditex a curt termini es veurà influïda per "les dades de vendes del segon trimestre fiscal, que s'ajustaran bé a la nostra projecció d'un dígit alt per al trimestre", ja que la matriu de Zara anticipa l'evolució dels seus ingressos a les primeres setmanes del trimestre actual quan publica els resultats del trimestre anterior.

"Qualsevol possible millora de les expectatives del mercat en aquest sentit podria provocar millores en l'algorisme consensuat d'ingressos a mitjà termini entre un 6% i un 7% en termes comparables i un 2% del nou espai comercial".

RAONS PER COMPRAR

Entre les raons per comprar Inditex que aporten aquests experts, assenyalen un "creixement dels ingressos a tipus de canvi constants superior al previst" gràcies a diversos factors, com "una plataforma de vendes optimitzada i totalment integrada i el Programa d'Optimització de Botigues i l'acceleració de les vendes en espai immadur”.

També destaquen l'acceleració de les vendes en línia i de la digitalització, el SINT (sistema d'inventari únic) i identificació per radiofreqüència, els nivells alts de diferenciació competitiva des d'una perspectiva històrica, els preus mitjans de venda estables a escala mundial i la integració d'inventaris entre diferents canals”.

Finalment, afirmen que "la posició estratègica al canal tradicional i en línia és bona i deixa Inditex en disposició de seguir augmentant les vendes en termes comparables per sobre de la mitjana i de guanyar quota de mercat".

Noticias relacionadas

contador