zara tienda compras

Els experts de Banc Sabadell esperen "una sòlida evolució de les vendes comparables" d'Inditex al segon trimestre fiscal del 2024.

  • 50,94€
  • -0,20%

Aquests analistes, que aconsellen sobreponderar el valor en cartera, amb un preu objectiu de 50,65 euros per acció, esperen una pujada del 9% a les vendes comparables, recolzades per "un inici de trimestre positiu", amb creixement del 12%, que no obstant es veurà "penalitzat per una base de comparació exigent (sobretot a la segona part del trimestre)".

Pel que fa a l'evolució del marge brut, esperen una "evolució similar", amb una pujada de 12 punts bàsics, fins al 56,4%, cosa que "unida a una eficient gestió de costos (i millores de productivitat), permetrà millorar el marge EBIT 47 punts bàsics, fins al 19,6%”.

Així, anticipen una pujada del 9,6% en el benefici d'explotació (EBIT), fins als 1.842 milions d'euros, i un ascens de l'11% al benefici net, fins als 1.488 milions.

D'altra banda, indiquen que "com és habitual, el centre d'atenció recaurà a les indicacions del tercer trimestre fiscal", que comprèn el període de l'1 d'agost al 10 de setembre.

Per a aquest període, esperen "una evolució similar a la registrada al segon trimestre, amb un creixement d'un dígit alt (o fins i tot certa acceleració, atesa una base comparable menys exigent) i reflectint en tot cas una demanda sòlida".

Pel que fa a objectius, no esperen "canvis davant les seves indicacions de marge brut estable enfront del 2023 (+/-50 pbs), amb efecte tipus de canvi del -2,0% i inversions de 1.800 milions d'euros (+ 900 milions anuals de caràcter extraordinari el 2024/25)".

contador