ep archivo   una tienda de la franquicia zara
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Els experts de Bankinter han elevat el preu objectiu d'Inditex fins als 49 euros per acció des dels anteriors 45 euros per títol després dels resultats presentats aquest dimecres per la matriu de Zara, que van ser ben rebuts pel mercat.

  • 46,36€
  • -0,26%

Aquests analistes, que han reiterat el consell de compra sobre la cadena de moda gallega, expliquen que "tot i la desacceleració prevista durant els propers trimestres, un bon control de costos, juntament amb la capacitat de mantenir preus, defensa els marges a nivells de màxims històrics”.

També destaquen que Inditex és present a "213 mercats, amb baixa quota de mercat i en un sector molt fragmentat", per la qual cosa "el potencial de creixement orgànic és elevat".

A més, indiquen que "la flexibilitat del model de negoci, juntament amb l'aprovisionament a proximitat, permet una ràpida adaptació a les demandes dels clients".

D'altra banda, comenten que "el nou pla d'inversions (2.700 milions d'euros el 2024) eleva el potencial de creixement anual del 4% al 4%-6%, sumat a un increment d'espai net de 2%-3% el 2024/2026".

També consideren positiu que "la generació de flux de caixa lliure es mantindrà resilient i una forta posició de caixa neta, superior als 11.500 milions d'euros, permetran una contínua millora de la remuneració als accionistes".

Segons la seva valoració, els múltiples actuals, amb una ràtio preu/benefici (PER) 2025 de 22,5 vegades, i un valor d'empresa (EV)/EBITDA d'11,4 vegades, estan en línia amb la mitjana dels darrers 5 anys (24,0 vegades i 10,5 vegades) i "són raonables per a un valor amb creixement i marges elevats sostenibles".

Noticias relacionadas

contador