ep planta quimica de repsol en tarragona
CARLES FARGAS

Repsol puja amb energia a borsa aquest dijous (+3,7%, 14,20 euros) després de presentar resultats i anunciar el seu nou Pla Estratègic fins al 2017, que preveu destinar 10.000 milions d'euros a retribuir els accionistes, mitjançant dividends en efectiu i recompres d'accions. Aquestes en són les primeres valoracions dels analistes.

  • 11,73€
  • -1,88%

JEFFERIES: COMPRAR, PREU OBJECTIU DE 15 EUROS

Els experts de Jefferies, que han reiterat el seu consell de comprar amb una valoració de 15 euros per acció, comenten que "el dividend de 0,50 euros" anunciat per al mes de juliol és "significativament més gran del que esperàvem" .

També assenyalen que "l'orientació a llarg termini (anys fiscals 24-27) també sembla millor del que s'esperava des de la perspectiva dels accionistes, amb una distribució prevista de 10.000 milions d'euros".

BANKINTER: COMPRAR, PREU OBJECTIU DE 16,60 EUROS

Els experts de Bankinter, que aconsellen comprar, amb un preu objectiu de 16,60 euros, assenyalen que els resultats són "millors del que s'estima, encara que pitjors que els del 2022. El principal motiu rau en els preus més baixos del petroli, que han tingut un efecte negatiu".

Segons la valoració, el més positiu és que l'empresa "anuncia un increment important de la retribució a l'accionista, que inclou un programa de recompra d'accions".

Segons la seva opinió, "és una de les empreses multienergètiques que presenta millors perspectives: compta amb un balanç sanejat, cotitza a múltiples reduïts, rendibilitat per dividend estable i cada vegada és més gran la seva presència a l'àrea de renovables".

RENTA 4: SOBREPONDERAR, PREU OBJECTIU DE 18,90 EUROS

Finalment, des de Renta 4, empresa que aconsella sobreponderar, amb una valoració de 18,90 euros, afirmen que "encara que la caiguda en els resultats a nivell operatiu és rellevant, reflecteix el que és extraordinari de les xifres aconseguides el 2022, i en millora les estimacions".

"A més", conclouen, "la companyia continua mostrant una posició financera excel·lent per afrontar els reptes del futur i prosseguir amb una generosa política de retribució a l'accionista".

Noticias relacionadas

contador