ep archivo   la sede de solaria a 19 de mayo de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Els experts de Renta 4 han retallat la seva recomanació sobre Solaria fins a mantenir des de sobreponderar, i han mantingut la seva valoració en 18,30 euros per acció, després de l'"excel·lent comportament de la cotització els mesos anteriors".

  • 11,50€
  • -1,88%

La cotització de Solaria es va disparar aquest dijous després de l'acord de la Unió Europea per reformar el mercat elèctric. Una fita que afavoreix l'ús de les renovables i que els inversors van descomptar amb optimisme.

A més, la companyia va comunicar la compra de 500MW de mòduls fotovoltaics a un preu de 9,3 cèntims d'euros per watt a un fabricant Tier 1. El preu suposa una baixada del 62% enfront dels de l'any passat.

D'aquesta manera, la caiguda dels costos, unit al descens dels de la construcció de les plantes solars fotovoltaiques associada principalment a la forta baixada dels mòduls fotovoltaics i de la logística, influeixen en la millora de la competitivitat de Solaria, tal com la mateixa empresa va explicar durant la presentació dels resultats dels nou primers mesos de l'any.

En aquest sentit, els experts de Renta 4 comenten que "després de 2 anys d'inflació, els materials principals que componen els parcs fotovoltaics han reprès la tendència decreixent en costos".

Segons la seva valoració, "el preu pagat per Solaria a l'adquisició dels mòduls fotovoltaics suposa un nou mínim històric, rebaixant per primera vegada els 10 cèntims per watt. Aquesta reducció del capex es materialitzarà en majors rendibilitats per als projectes d'energia fotovoltaica, compensant l'augment dels costos de finançament”.

Noticias relacionadas

contador