ep archivo   planta de acerinox
ACERINOX - Archivo

Els experts de Renta 4 han reiterat aquest dimecres el seu consell de sobreponderar sobre Acerinox, però han reduït la valoració de les seves accions fins als 13,50 euros per títol des dels anteriors 15 euros.

  • 9,27€
  • 0,05%

La menor valoració es deu a diverses raons, com la "recuperació del mercat més lenta del que s'esperava, la durada més llarga de la vaga d'Acerinox Europa, el cessament de l'activitat a Bahru i la reducció de torns de treball a Acerinox Europa per ajustar la producció a l'entorn del mercat”.

Sobre els resultats que la companyia publicarà el 24 de juliol que ve, esperen "unes xifres que se situaran en línia amb la guia donada per la companyia d'un EBITDA lleugerament superior al del primer trimestre (111 milions)".

La seva previsió anticipa un EBITDA de 123 milions al segon trimestre "que continuarà mostrant la debilitat del mercat a Europa i Àsia i la fortalesa de NAS (North American Stainless) i VDM Metals".

Segons les seves estimacions, "la producció d'aceria seguirà afectada al segon trimestre per la vaga a Acerinox Europa, però mostrant sòlids comportaments tant a NAS com a VDM".

A més, esperen "inventaris per sota de la mitjana", ja que "els preus baixos a Europa i l'estabilitat als Estats Units ens porten a estimar que encara no s'ha produït un reestocatge i que els inventaris segueixin per sota de la mitjana".

També estimen "un descens del deute net fins als 210 milions d'euros, gràcies a la generació de caixa ajudada per un circulant menor per la reducció de l'activitat".

D'altra banda, aconsellen estar atents a "l'evolució esperada dels preus, principalment a Europa, a nivells mínims, i als Estats Units per l'elevat diferencial amb Àsia i Europa", i a la guia del tercer trimestre, que pot anticipar "una lleugera millora respecte a la xifra del segon trimestre".

Noticias relacionadas

contador