ep archivo   el consejero delegado de caixabank gonzalo gortazar en la presentacion de los 20240523160304
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

Els experts de Renta 4 han elevat aquest dilluns la seva recomanació sobre CaixaBank fins a sobreponderar des de mantenir, i el preu objectiu de les seves accions fins als 6,32 euros per acció des dels 4,29 euros per títol.

  • 5,00€
  • 1,23%

Aquests analistes afirmen que "en un context de creixement i sostenibilitat del marge d'interessos per a propers anys, els ingressos per serveis i la menor contribució al Fons de Garantia de Dipòsits i al Fons Únic de Resolució, són tres palanques de pes que asseguren una generació d'ingressos amb certa estabilitat per al proper trienni”.

A parer seu, "el marge d'interessos es veurà beneficiat pel posicionament de la cartera de crèdit, amb més pes de crèdit a tipus fix, i l'estratègia de finançament amb elevada cobertura de dipòsits minoristes".

A més, afirmen que "els ingressos per serveis (comissions netes + resultats del negoci d'assegurances) actuaran de suport al marge brut malgrat un creixement esperat feble, però que ja suposa una recuperació enfront del 2023".

En aquest sentit, expliquen que "la generació d'ingressos i un ritme d'avanç més baix de les despeses d'explotació permetran mantenir una ràtio d'eficiència per sota de la mitjana històrica".

BONES PREVISIONS PER A ESPANYA

Renta 4 indica que les bones previsions de creixement per a Espanya, que mantindran sense grans canvis la taxa d'atur, "són dos factors que aporten menys pressió per a un deteriorament del perfil de risc que posi en dubte la generació de benefici net".

La seva estimació implica un Cost del Risc de 30 punts bàsics el 2024 i de 35 pb per al 2025 i el 2026, cosa que suposarà un augment "assumible" de les provisions del 18% l'any que ve i del 2% al següent.

UNA FRANQUÍCIA SÒLIDA

Per a aquests analistes, "la fortalesa de la franquícia de CaixaBank i el seu lideratge en el negoci d'assegurances permet afrontar el nou entorn des d'una posició d'avantatge, que, a més, es veu recolzada pel seu model de negoci d'atenció personalitzada i àmplia gamma de productes".

En aquest sentit, aquests experts consideren que "la caiguda recent de la cotització presenta una oportunitat d'entrada, en una entitat que manté una posició de capital forta i que recolza una política de dividends atractiva".

Noticias relacionadas

contador