Pluja de suports per a BBVA després dels resultats. JP Morgan ha millorat el preu objectiu dels títols del banc biscaí fins als 7,30 euros des dels 6,90 anteriors i manté la seva recomanació de neutral. Credit Suisse, per part seva, també es manté neutral i n'eleva el preu fins als 6,7 euros des dels 6,6 anteriors, mentre RBC recomana sobreponderar la companyia espanyola i puja el preu dels seus títols fins als 7,75 euros des dels 7,25 euros. Berenberg també millora el preu a BBVA en un euro, fins als 6,8 euros, i recomana mantenir les seves accions.
- 9,27€
- -0,37%
“Tenint en compte les previsions optimistes de la direcció sobre el creixement dels ingressos a Mèxic i Espanya, augmentem les nostres estimacions de benefici després d'impostos en un 3% en el període 2023-2024”, assenyalen des de Credit Suisse, alhora que reconeixen “les pressions inflacionistes a Llatinoamèrica, especialment a Mèxic, que impulsen un augment del 5%/7% a les nostres previsions de despeses” per al mateix període.
Així mateix, la companyia suïssa retalla les seves estimacions de provisions en un 5% per al període 2023-2025, ja que consideren “que la resistència persistent de la qualitat dels actius continua sent constructiva per a les perspectives de resultats del grup”. “Continuem reconeixent l'encoratjador potencial de creixement dels ingressos de BBVA a Espanya i Mèxic, i assenyalem un risc a l'alça per a les previsions de la direcció sobre el cost del risc derivat de l'alliberament de provisions, sempre que es restableixi la qualitat dels actius”, afegeixen.
Tot i això, la companyia helvètica es mostra “cauta” quant als compromisos de desemborsament, ja que “falta visibilitat sobre el retard en la distribució de l'excés de capital”. "Atesa la incertesa sobre les perspectives de Turquia, incloent-hi les properes eleccions, l'evolució de la política monetària del país i la volatilitat de les divises, mantenim la cautela sobre la contribució de Garanti als beneficis del grup", afegeixen.
Per la seva banda, RBC destaca que les estimacions de beneficis abans d'impostos per a l'exercici 2024 augmenten un 1% gràcies a la millora dels ingressos nets (Espanya i Mèxic), “parcialment compensada per l'augment de les despeses d'explotació (inversió en Mèxic)”. “Per divisions, les nostres estimacions augmenten a Espanya i Mèxic i disminueixen a Turquia i al Centre Corporatiu. Continuem sent conservadors a l'exercici 2023, amb un creixement dels ingressos bàsics del 8% (mitjans de la dècada de 2010 en euros), un cost del risc de 120 punts bàsics (previsió: uns 100 punts bàsics) i 500 milions d'euros de reestructuració addicional a Espanya”, apunten.
“Esperem que el BBVA estigui en condicions d'anunciar una altra gran recompra a finals d'aquest any; el nostre model és de 1.750 milions d'euros a l'exercici 2023. Mantenim mig ull a les eleccions turques de primavera, que creiem que podrien provocar un flux de notícies advers: Turquia representa menys de 0,20 EUR del nostre objectiu de preu (a prop del 2%)”, afegeixen des de la companyia canadenca.
En aquesta línia se situen els experts de Credit Suisse, que assenyalen que esperen que BBVA comenci a abordar l'excés de capital mitjançant una recompra més gran ja el 2022. “El 'payout' del 47%, inferior al previst, apunta a una de més gran acumulació de l'excés de capital. Per tant, retardem la millora de la distribució fins al 2024, quan veiem un 'payout' dividit en un 20% de recompra i un 40% d'efectiu”, expliquen, alhora que assenyalen que, “fins i tot aleshores, l'excés de capital persistirà, i esperem que la direcció abordi finalment l'opcionalitat”.
“La persistència de la inflació a totes les places per sobre de les expectatives de la direcció podria llastar els nivells d'eficiència. Les properes eleccions a Turquia podrien avançar un canvi de govern i una possible millora de les perspectives econòmiques”, conclouen des de Credit Suisse.