ep archivo   el banco santander destino al sector agroalimentario andaluz 1250 millones de euros en
BANCO SANTANDER - Archivo

Els experts d'RBC Capital Markets han elevat la valoració de Banc Santander fins als 4,10 euros per acció des dels anteriors 3,95 euros per títol; i han reiterat el consell de mantenir el valor.

  • 4,56€
  • -0,90%

"Actualitzem les nostres estimacions després del Dia de l'Inversor de Santander. Augmentem el nostre preu objectiu fins als 4,10 euros des dels 3,95 euros i reiterem el consell de mantenir", assenyalen aquests analistes.

D'una manera similar, encara que més optimistes, Credit Suisse ha reiterat el consell de sobreponderar el valor, i n'ha millorat el preu objectiu fins als 4,70 euros des dels 4,50 euros per títol.

La companyia suïssa considera que el pla de Santander per reforçar la seva rendibilitat a totes les zones geogràfiques és encoratjador, millorant simultàniament la generació de capital.

Addicionalment, amb un CET 1 ja per sobre de l'objectiu, tenint en compte un compromís de desemborsament del 50%, el flux de capital lliure de Santander podria augmentar la rendibilitat per dividend per sobre del 10%.

Durant la trobada amb inversors, Santander va proposar el pagament d'un dividend complementari a càrrec del 2022 de 5,95 cèntims d'euro per acció. A més, va anunciar un nou programa de recompra d'accions valorat en 921 milions d'euros.

També va decidir incrementar la política de retribució a l'accionista des d'aproximadament el 40% fins al 50% del benefici entre el 2023 i el 2025, tant amb dividends en efectiu com amb recompres d'accions.

Santander es va marcar com a objectius principals aconseguir un retorn sobre el capital tangible (RoTE) del 15-17% el 2023-2025 i una ràtio d'eficiència d'aproximadament el 42% el 2025.

Els títols del banc registren un impressionant 2023, ja que s'han revalorat un 33% des que va començar l'exercici, cosa que n'ha elevat el preu fins a prop de 4 euros.

Per anàlisi tècnica, “sembla molt probable que puguem acabar veient una continuació de les pujades fins al nivell dels 4 euros. Les pujades des del començament d'any són impressionants i, a dia d'avui, segueix sense donar ni el més mínim senyal de feblesa que ens faci pensar en una parada al camí", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

Tot i això, aquest expert afegeix: "Alerta que segons s'acosti a la resistència dels 4 euros augmentaran les possibilitats d'un descans. El primer nivell de suport es troba als 3,4250 euros".

Noticias relacionadas

contador