ep archivo   iberia express
IBERIA EXPRESS - Archivo

IAG, matriu de les aerolínies Iberia, British Airways, Vueling i Aer Lingus, va caure aquest dimarts més del 4% a la borsa després de presentar el seu pla estratègic. Els analistes expliquen quines van ser les raons d'aquest càstig.

IAG

  • 2,48€
  • 1,26%

"La caiguda de l'acció es deu a l'absència de guies concretes pel que fa al creixement del negoci en termes unitaris o operatius, si bé els títols han tingut una gran evolució prèvia a la celebració del Dia de l'Inversor", expliquen els experts de Renta 4, que han reiterat el consell de sobreponderar el valor, amb una valoració de 2,21 euros per acció.

El seu consell positiu és perquè "IAG ha aconseguit superar l'impacte de la covid-19 en gairebé totes les magnituds i parteix d'una bona posició per continuar creixent, augmentar la rendibilitat i més endavant, reprendre el pagament de dividends".

També destaquen que "el marge operatiu d'IAG del gener al setembre ha estat el més elevat dins de les principals grans aerolínies europees i nord-americanes (12,2%) i ha aconseguit reduir el seu endeutament fins a nivells propers al 2019 i a un múltiple conservador".

Segons la seva opinió, "els objectius de capacitat són assolibles i atractius" i confien que "la tendència mundial d'operar amb aeronaus més eficients freni augments de capacitat excessius al sector que comprometin la seva rendibilitat".

Com a factor negatiu, assenyalen que han trobat a faltar "guies de creixements unitaris, tant d'ingressos com de despeses, o referències de creixement de l'EBIT abans d'extraordinaris".

BANKINTER REITERA COMPRAR, AMB PREU DE 2,60 EUROS

Per part seva, els experts de Bankinter, que han reiterat el seu consell de comprar, amb una valoració de 2,60 euros per acció, afirmen que "les perspectives a mitjà termini presentades per IAG van ser acollides negativament pel mercat".

Segons la seva opinió, això es va deure "al fet que no hi va haver grans novetats i no va concretar la seva tornada al dividend". Tot i això, mantenen el seu consell de comprar perquè esperen una "recuperació del sector aeri" gràcies a la "demanda embassada, la consolidació del sector o la moderació de la inflació".

Segons la seva opinió, la valoració és "atractiva" i el grup "ha dut a terme un sanejament del seu balanç", alhora que ha presentat uns resultats "forts" fins al setembre.

En conclusió, aconsellen comprar, encara que precisen que "és un valor recomanat només per a perfils molt dinàmics", ja que la seva volatilitat és elevada i enfronta alguns riscos, com "la volatilitat al petroli (encara que compta amb cobertures) i la tensió geopolítica (Israel i Ucraïna), que impacta negativament en la demanda de vols".

Noticias relacionadas

contador