ep archivo   caixabank 20240530180204
CAIXABANK - Archivo

Per què cau CaixaBank a la borsa aquest dimecres malgrat uns resultats que superen les previsions? Tot i que les xifres han estat millors del previst i el banc ha elevat els objectius anuals, els experts fonamentals anticipen un sostre per al marge d'interessos, tal com ha reconegut el conseller delegat, Gonzalo Gortázar.

  • 5,43€
  • -0,98%

A més, els analistes tècnics assenyalen que es pot deure a una recollida de beneficis després dels fortíssims guanys acumulats pel valor (que va marcar màxims històrics fa unes jornades), als últims mesos.

BANKINTER: COMPRAR, P.O. 5,50 EUROS

Els analistes de Bankinter, que aconsellen comprar, amb valoració de 5,50 euros, afirmen que els resultats "superen expectatives i el banc millora la guia del 2024".

Com a factor menys positiu, afirmen que "les xifres reflecteixen que el millor en marges ha quedat enrere", encara que reiteren el consell de compra perquè "la rendibilitat/RoTE arriba al 16,9%, amb una ràtio d'eficiència (costos/ ingressos) del 39,0% (mínim històric), uns índexs de qualitat creditícia bons i una atractiva política de remuneració per als accionistes”.

RENTA 4: SOBREPONDERAR, P.O. 6,32 EUROS

"Els resultats del segon trimestre estanc han mostrat un marge d'interessos una mica millor al que s'esperava, superen la resta d'ingressos (comissions netes, resultat del servei d'assegurances i altres), cosa que es trasllada al marge brut.

Bona lectura de les provisions, molt inferiors al previst i que porten el benefici net a superar en un 8% les nostres estimacions i en un 6% les de consens", afirmen els analistes de Renda 4, que aconsellen sobreponderar, amb una valoració de 6,32 euros.

JEFFERIES: COMPRAR, P.O. 6 EUROS

Des de Jefferies, empresa que aconsella comprar, amb valoració de 6 euros, destaquen que el benefici net ha superat les previsions "en un 6%, impulsat per millors ingressos, sobretot per comissions, però també per un marge d'interessos lleugerament millor, suportat pel creixement del balanç".

A més, destaquen que "el cost del risc es comporta millor que la guia de 30 punts bàsics", i que el banc "ha millorat la seva guia de marge d'interessos per al 2024 fins a un dígit alt i la ràtio de rendibilitat RoTE per sobre del 17 %".

Noticias relacionadas

contador