ep archivo   melia
MELIÁ HOTELS INTERNATIONAL - Archivo

L'optimisme s'instal·la a Meliá Hotels. L'hotelera espanyola és la companyia que més puja a l'IBEX 35 aquest dimarts (+2,8%) gràcies als bons resultats aconseguits al primer semestre del 2023, període durant el qual el benefici ha repuntat fins als 46,2 milions (+1.135,3%).

  • 6,72€
  • 0,75%

Els ingressos de l'hotelera també han augmentat, concretament un 22,7% fins als 909,7 milions d'euros, entre els quals hi ha "40 milions derivats d'ajudes directes governamentals per compensar part de les pèrdues de negoci durant la pandèmia el 2021, principalment provinents del govern alemany". A més, el negoci hoteler ha registrat una ocupació mitjana del 56,5% el semestre, xifra que suposa un increment de 7,6 punts en relació amb el mateix període de l'any anterior i confirma, segons Meliá, "la tornada a la normalitat" al sector turístic.

L'equip d'anàlisi de Banc Sabadell celebra els resultats de l'hotelera, els marges dels quals es troben "per sobre del que s'esperava" i superen els nivells del segon trimestre del 2019, últim any sense efectes de la pandèmia. "L'EBITDA es va situar per sobre del que s'esperava (141 milions enfront dels 132 milions), aconseguint un marge millor malgrat la inflació i lloguers més grans i el que, alhora, permet una visibilitat més gran de cara a assolir l'objectiu de marge EBITDA per al 2024 (+300 punts bàsics respecte al 2019)”, apunten.

De la mateixa manera, el banc català destaca les "positives" perspectives de les reserves, "un 20% més enfront del 2022 pel que fa a l'any, incloent-hi hotels de vacances i urbans".

Per això, aquests experts esperen una acollida "positiva" per part del mercat, ja que "més enllà dels bons resultats, podria pesar sobre el valor l'outperformance" (+46% en absolut i +25% vs IBEX) i que se segueixi endarrerint la venda d'actius". Així, Sabadell es reafirma en la recomanació de compra i adverteix que, si "assumim tota la millora de Melià", el preu objectiu augmentaria "a prop d'un 30%" fins al voltant dels 9 euros per acció enfront dels 7 euros del consens.

ALTRES VALORACIONS

Per part seva, els analistes de Bankinter destaquen també que els resultats han estat "millors del que s'estima" al segon trimestre i destaquen que l'hotelera manté bones perspectives de cara als propers trimestres i que les reserves per a l'estiu superen en un 20 % les del 2022.

"Els ingressos ja superen en un 8% els nivells previs a la covid-19 i, a més, millora el marge EBITDA. Es posa una vegada més de manifest la fortalesa de la demanda, que hauria de continuar als propers mesos, i la capacitat de pujada de preus", apunten des del banc taronja. Aquests experts recomanen comprar els títols de Meliá, encara que posen el preu objectiu en revisió.

Alhora, Iván San Félix, analista financer de Renta 4, subratlla que l'hotelera ha superat tant les previsions de consens com les de la seva pròpia entitat. Davant la perspectiva d'un bon rendiment fins a final d'any, aquest estrateg atorga una recomanació de sobreponderar a aquests títols i un preu objectiu de 7,5 euros, xifra que suposa un potencial alcista del 12% respecte als preus de tancament de ahir.

D'altra banda, els experts de Jefferies mostren una mica més de moderació amb el valor. Els analistes d'aquesta empresa assenyalen les bones xifres de la companyia hotelera, però també alguns punts negatius com el deute net de 1.230,8 milions d'euros, que implica una ràtio deute/EBITDA de 4,1 vegades i no presenta canvis respecte al primer trimestre. Així, aquests estrategs recomanen mantenir-se neutral amb el valor i situen el seu preu objectiu als 6,6 euros, nivell que Meliá ha superat aquesta jornada.

Noticias relacionadas

contador