ep archivo   logo de banco santander 20231205131304
BANCO SANTANDER - Archivo

"Desconeixem l'import de les transferències, els detalls concrets de l'operativa i la veracitat dels fets. El problema és que aquest tipus de notícies sol comportar una investigació per part del supervisor bancari que audita els procediments de control i compliment normatiu de les entitats".

  • 4,44€
  • 0,79%

És la valoració que fan aquest dilluns els experts de Bankinter sobre una notícia publicada per Financial Times, en què s'afirma que l'Iran va fer servir comptes de Santander UK i Lloyds per evadir les sancions econòmiques dels Estats Units.

"El més probable és que la cotització es ressenti a la sessió d'avui pel risc de potencials deficiències en el control de les operacions, que habitualment es tradueixen en sancions econòmiques", afegeixen aquests experts.

El diari britànic ha publicat la notícia en primer pla de la portada impresa i també a la capçalera de la portada digital, de manera que l'impacte mediàtic per al banc espanyol ja és un fet.

Segons el rotatiu anglès, l'Iran podria haver fet servir comptes als dos bancs per moure diners de forma encoberta i així evadir sancions. La informació que ha ofert FT és molt detallada i explica com el règim iranià ha utilitzat un embull de societats per intentar evitar les sancions econòmiques dels Estats Units.

Noticias relacionadas

contador