Els experts de JP Morgan han reiterat aquest dijous el seu consell de sobreponderar sobre Repsol i han elevat la seva valoració fins als 18 euros per acció des dels anteriors 17,50 euros. Al seu darrer informe, han reafirmat la seva aposta pel sector petrolier europeu, que inclou altres jugadors com Shell, Eni i TotalEnergies.
- 11,72€
- -1,88%
"Som alcistes sobre les accions d'energia i compradors a les caigudes, a causa de l'enduriment del supercicle del petroli des de mitjans de la dècada i d'un flux de caixa lliure (FCF) premium, recolzat per punts d'equilibri en el preu 'compromesos' i ben ubicats (després d'inversions i dividends) de 50-55 dòlars per barril”, argumenten aquests analistes.
Segons la seva opinió, la reunió de l'OPEP de l'1 de juny pot ser un catalitzador per al petroli, ja que no és clar que l'organització de països productors de cru decideixi finalment augmentar-ne la producció.
"Una reavaluació de les quotes de producció durant la resta del segon semestre del 2024 i prevista per al 2025 hauria d'eliminar un excés clau per als mercats petroliers i, en última instància, enfortir (en lloc de diluir) la col·laboració fins al proper any. A això hauria d'ajudar a subratllar el fort poder de fixació de preus de llarg termini del grup", consideren sobre aquest assumpte.
De tornada a les petrolieres, indiquen que “la generació d'efectiu del primer trimestre va complir en gran mesura les nostres expectatives, i les nostres previsions posteriors als informes de 80 dòlars per al petroli, 35 euros/MWh de gas de la UE, indiquen que les expectatives de benefici per acció (BPA) estan ben recolzades”.
Així, calculen que els rendiments dels fluxos de caixa lliure esperats per al 2024 i el 2025 estan superant el 10%, per la qual cosa afegeixen que "el diferencial de valoració amb els Estats Units mantindrà actiu el debat sobre la conveniència de cotitzar a la borsa nord-americana".
"Fonamentalment", creuen que "el petroli i el gas estan significativament subestimats i infravalorats, en el context de la necessitat d'una revisió de la realitat sobre la transició energètica".
Per això, la seva preferència és orientar-se cap al petroli i el gas natural, amb preferència a Repsol i les esmentades Shell, Eni i TotalEnergies.