bancos ibex
Alberto Sánchez

JP Morgan ha retallat la valoració dels bancs espanyols (i europeus) i el seu consell sobre Sabadell, ja que considera que els beneficis del sector van tocar sostre el 2023 i ara espera que les expectatives de beneficis per a les entitats es revisin a la baixa a 2024.

  • 1,89€
  • 0,75%
  • 7,93€
  • -0,28%
  • 9,32€
  • 0,76%
  • 5,43€
  • -0,98%

JP Morgan ja va anticipar fa unes setmanes una visió cautelosa sobre els bancs més orientats al marge net d'interessos, a causa de la previsió que el pic en els tipus d'interès generi un risc a la baixa per a les expectatives de beneficis.

Després d'un cicle de millores en què les expectatives de beneficis a dos anys per a la banca europea han millorat un 40% durant els darrers 18 mesos, ara el banc nord-americà rebaixa la previsió de guanys a causa del seu pronòstic de "tipus d'interès més baixos en el futur".

En aquest sentit, han retallat entre un 4%-5% la seva previsió de benefici per acció per al sector el 2025 i el 2026 per incorporar-hi la seva previsió de tipus a la zona euro del 3,75% el 2025, 2,5% el 2025 i 2% el 2026.

A parer seu, el comportament en borsa dels bancs serà dirigit per "la retallada de beneficis més que per les baixes valoracions". Per això, encara que aquestes valoracions semblen barates, veuen "un limitat risc/recompensa" per apostar per la banca el 2024.

RETALLADA PER ALS BANCS ESPANYOLS...

La previsió de beneficis se situa un 9% per sota de l'establerta pel consens. Després d'aquesta anàlisi, JP Morgan ha retallat el seu consell sobre Banc Sabadell fins a infraponderar des de neutral' i n'ha reduït la valoració fins als 1,20 euros per títol des dels 1,60 euros.

En el cas de Bankinter, ha reiterat el consell d'infraponderar i ha retallat la valoració fins als 5,80 euros des dels 6,30 euros.

Per a CaixaBank, ha reiterat la seva recomanació de neutral i ha reduït el preu fins als 5,85 euros des dels 5,95 euros.

En el cas de BBVA, és més positiu per la seva exposició a altres mercats de més creixement com Mèxic i ha reiterat el consell de sobreponderar, tot i que ha rebaixat la seva valoració fins als 10,10 euros des dels 10,40 euros.

... I RETALLADA PER ALS BANCS EUROPEUS

Els bancs espanyols no són els únics que han patit una retallada de valoració per part de JP Morgan, que també ha reduït la recomanació sobre Bank of Ireland fins a infraponderar des de neutral, i el preu objectiu als 8 euros des dels 10,80 euros.

Per a BNP Paribas, ha reduït el seu preu fins als 71 euros des dels 73 euros i ha reiterat neutral. Per Deutsche Bank, ha retallat la valoració fins als 14,20 des dels 15 i ha reiterat sobreponderar.

En el cas d'ING, ha reduït el preu als 15,10 euros des dels 16,30 i ha reiterat sobreponderar. I per a Unicredit, ha reiterat sobreponderar, però ha retallat la seva valoració fins als 32 euros des dels 36 euros.

"La nostra cartera de 'Valors Top' és una combinació de bancs on veiem menys risc de retallades de guanys per la seva exposició més gran al mercat de gestió d'actius (UBS, DBK, Intesa) i de bancs amb menys exposició al marge d'interessos de la zona euro (BBVA, NatWest)", conclouen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador