dl international consolidated airlines group sa iag consumer discretionary travel and leisure travel and leisure airlines ftse 100 premium british airways ba 20230328 2303
Sharecast graphic / Josh White

Els experts de JP Morgan han reiterat aquest dimecres el consell positiu sobre el sector d'aerolínies europees, que inclou recomanacions de sobreponderar per a IAG (matriu d'Iberia), easyJet i Air France-KLM.

IAG

  • 2,50€
  • 1,84%

"A mesura que el sol es pon a l'estiu i mirem cap al darrer trimestre, veiem una oportunitat de compra de cara a l'hivern per al sector de les aerolínies europees", comenten.

"El sector ha començat a mostrar una tendència alcista durant l'últim mes. Tot i això, continua tenint un rendiment molt inferior al del mercat aquest any, a causa de les preocupacions per una menor demanda de passatgers, ja que els preus han començat a normalitzar-se per primera vegada després de la pandèmia", afegeixen.

A parer seu, hi ha diversos factors que impulsaran les cotitzacions de les aerolínies. En primer lloc, assenyalen que "la relació risc-recompensa del sector ara sembla positiva, cosa que podria portar a un rendiment superior estacional continu al quart trimestre".

En aquest sentit, indiquen que "el preu del combustible més baix i la normalització (en lloc d'un col·lapse) dels preus significa que actualment veiem una alta probabilitat d'expansió del marge al proper any enfront de múltiples deprimits".

Després d'aquesta anàlisi, han elevat el consell sobre Air France-KLM fins a sobreponderar des d'infraponderar, ja que veuen un "punt d'inflexió per als seus beneficis el 2025, en comparació amb un preu d'acció històricament baix". Un altre dels seus valors preferits entre les grans aerolínies és IAG.

Al sector de companyies de baix cost hi destaquen easyJet com una "aerolínia d'alt nivell de convicció entre les de baix cost", pel fet que els seus beneficis "són més resistents que els dels seus parells" i les bones previsions que manegen de cara al 2025.

Noticias relacionadas

contador