ep un hombre utiliza un cajero automatico a 26 de junio de 2024 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

"Esperem que l'atenció es mantingui en l'orientació del marge d'interessos (NII), en un context en què els tipus han començat a baixar. El creixement dels préstecs encara no hi ajuda, però la qualitat resilient dels actius és un factor compensador. Dinàmica similar a Portugal. Fora d'Iberia, el més destacat seran els moviments del tipus de canvi i unes valoracions llatinoamericanes més deprimides en relació amb els tipus i la dinàmica política”.

  • 4,44€
  • 0,79%
  • 7,93€
  • -0,28%
  • 9,32€
  • 0,76%
  • 5,43€
  • -0,98%
  • 1,15€
  • -1,87%

Aquestes són les principals previsions dels analistes de Jefferies sobre els resultats dels bancs espanyols al segon trimestre del 2024 (Bankinter serà la primera entitat que publicarà les seves xifres aquest dijous). Aquesta empresa ha reiterat el consell de comprar sobre Santander, BBVA i CaixaBank abans de conèixer els seus comptes, i de mantenir sobre Bankinter i Unicaja.

PREVISIONS PER A ESPANYA

A Espanya, assenyalen que "si bé el creixement general dels préstecs continua sent moderat, veiem alguns signes primerencs de recuperació a les hipoteques i els préstecs corporatius, juntament amb un creixement positiu en el crèdit al consum".

També anticipen una "dinàmica de marges sòlids", ja que "si bé esperem que el cost dels dipòsits augmenti lleugerament durant el trimestre i que els rendiments dels actius experimentin cert nivell de contracció, esperem que això sigui limitat, atès que l'euríbor mitjà al segon trimestre va acabar sent més alt que les nostres expectatives i les dels bancs”.

En general, veuen que "les estimacions del marge d'interessos del consens són al lloc correcte", i creuen que "és probable que estigui avançant a un ritme més fort del que implica l'orientació per al 2024 proporcionada pels bancs".

PREVISIONS PER A LLATINOAMÈRICA

Pel que fa a Mèxic i Brasil, els dos grans mercats de BBVA i Santander, Jefferies destaca "el sòlid inici del segon trimestre" al mercat asteca, amb "xifres de BBVA particularment sòlides".

Sobre Santander, la companyia destaca que "una àrea a seguir observant és el cost del risc de Santander Mèxic a la cartera de targetes de crèdit".

Pel que fa al Brasil, els seus analistes indiquen que "les comparacions són particularment poc exigents per a bancs com Santander Brasil, fins i tot malgrat que tant la qualitat creditícia com la trajectòria de les taxes estan resultant més lentes del que s'esperava".

Segons la seva valoració, "l'expansió dels múltiples de valoració al Brasil demostra que és un desafiament, ja que el cost del capital augmentarà encara més durant el segon trimestre".

Sobre l'impacte dels tipus de canvi, aquests experts remarquen que "tant la moneda mexicana com la brasilera s'han depreciat entre un 9% i un 10% enfront de l'euro durant el segon trimestre".

Noticias relacionadas

contador