dl credit agricole ca bank banking financial services logo generic
Sharecast graphic / Josh White

"Veiem la venda massiva induïda per les eleccions als bancs francesos com una oportunitat, atès que preveiem un gir dels ingressos, impulsat pel 'momentum' del benefici per acció (BPA), juntament amb característiques comercials que protegeixen contra taxes més baixes (encara que també es beneficien d'un escenari de més alt durant més temps).

  • 12,98€
  • -1,26%

És la visió de mercat dels experts de Jefferies sobre la forta correcció que han registrat els bancs francesos durant les dues primeres sessions de la setmana, després de l'avançament electoral a França i els bons resultats de la ultradretana Marine Le Pen, que han provocat gran incertesa entre els inversors.

Aquests experts han elevat el seu consell sobre Crédit Agricole fins a comprar i han reiterat el seu consell de compra també sobre BNP Paribas i Société Générale. Segons la seva opinió, "la liquidació dels bancs francesos impulsada per la política és exagerada".

Segons la seva anàlisi, Rassemblement national (RN), el partit de Le Pen, “tindrà molt difícil obtenir una posició majoritària a l'Assemblea Nacional i els principals riscos per als bancs són principalment les perspectives d'un impost bancari (això ha demostrat ser un problema superable en altres països i aquests riscos ara s'estan reduint)”.

En un hipotètic escenari de 'cohabitació', en què el partit de Le Pen controlés el govern, i amb Macron a la presidència, veuen "les reformes internes en un segon pla i les relacions exteriors i la defensa passant al capdavant per al president".

Per això, consideren que “el mercat ha reaccionat exageradament als resultats de les eleccions europees i a les eleccions legislatives anticipades a França”.

APOSTA PER CRÈDIT AGRÍCOLE (CASA)

Sobre Crédit Agricole (CASA), comenten que "el retrocés recent ofereix un excel·lent punt d'entrada" a un banc amb un model de negoci molt atractiu.

Per a Jefferies, després de la primera retallada de tipus del BCE, els inversors "poden començar a revaloritzar models de negoci més diversificats". I en aquest sentit, el 54% dels ingressos de CASA són "no financers", enfront del 34% del sector.

A més, CASA compta amb una combinació diversificada de negocis i geografies, a més d'una valoració atractiva, amb bons rendiments i un creixement respectable.

Noticias relacionadas

contador