ep sede de grifols en barcelona en barcelona catalunya espana
David Zorrakino - Europa Press

"Veurem com es defensa Grifols i l'empresa auditora. Un possible risc financer més elevat perquè hi ha més deute, la revisió de la qualificació i l'augment consegüent del cost de finançament futur, les qüestions legals que poden sorgir, o els dubtes sobre l'estabilitat financera de l'empresa són a priori, punts clau que conviden els inversors a romandre-se'n al marge".

  • 10,10€
  • -1,37%

És la visió de l'analista sènior de mercats per a eToro, Javier Molina, després de l'"informe demolidor de Gotham City Research, que suggereix l'existència de certa manipulació als comptes".

Segons la seva opinió, "el mal ja està fet", perquè "la confiança és un pilar fonamental al món de la inversió. I quan aquella es perd, es crea una reacció en cadena entre els inversors, ja que els diners fugen ràpidament a la recerca de seguretat i estabilitat, es genera incertesa i dubtes i els inversors retiren capital per protegir els seus interessos, provocant pèrdues importants en el valor de les accions. Als mercats financers, la confiança és alhora un actiu i un indicador de la salut d'una empresa".

Aquest expert afegeix que “si aquestes afirmacions són certes, les seves accions podrien considerar-se no invertibles. A més, es qüestiona la transparència de certes transaccions financeres i préstecs entre Grifols i Scranton. L'anàlisi planteja dubtes sobre el veritable estat financer de la companyia, suggerint-ne una situació de deute molt més greu del que s'ha reportat".

D'altra banda, comenta que "les posicions especulatives a la borsa, tant a l'alça com a la baixa, són sanes i necessàries".

Perquè "hi ha entitats que busquen explotar les ineficiències del mercat i contribueixen, sense entrar a l'àmbit ètic o no del negoci, a una transparència més gran de les cotitzacions".

"Una altra cosa és", conclou, "que s'hagi fet un mal ús o una mala praxi amb objectiu pervers que, en qualsevol cas, serà contrastat ben aviat".

Noticias relacionadas

contador