ep archivo   una tienda de la franquicia zara en barcelona
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Inditex és el valor més baixista de l'IBEX 35 aquest dimecres després de marcar màxims històrics (descomptant-ne dividends) aquest dimarts a prop de 39 euros per acció.

  • 46,60€
  • -0,70%

La cadena de moda gallega cedeix posicions després que els analistes de Deutsche Bank hagin retallat el seu consell fins a vendre des de mantenir i el preu objectiu de les accions fins als 35 euros des dels 37.

Segons els experts del banc alemany, que també han retallat el seu consell sobre H&M a vendre des de mantenir i la seva valoració fins a 160 corones sueques des de 175, el sector minorista europeu s'enfrontarà a un 2024 més difícil que el 2023, ja que el creixement econòmic global registrarà una desacceleració pronunciada.

Aquest menor creixement afectarà la despesa dels consumidors i perjudicaràs les vendes de les companyies al detall com Inditex i H&M.

EL CONSENS ÉS MOLT MÉS POSITIU

Tot i aquesta visió negativa de Deutsche Bank, el consens de mercat és molt més positiu amb les previsions per a la matriu de Zara, que ha rebut les últimes setmanes diverses pujades de valoració abans dels seus resultats trimestrals, que publicarà el proper 13 de desembre.

Sense anar més lluny, els analistes de Citi van elevar aquest dimarts la seva valoració fins als 42,50 euros per acció i van reiterar el consell de comprar el valor.

Des de la companyia nord-americana confien que presentarà un altre "sòlid" trimestre. "Esperem que l'impuls dels ingressos bruts d'Inditex es tradueixi en un altre sòlid informe de resultats, amb un marge EBIT del 22% el tercer trimestre", expliquen.

Altres empreses d'anàlisi com RBC, JP Morgan o Jefferies també han donat suport a la tèxtil gallega i han situat el preu objectiu en 40 euros per acció, a causa de la confiança que doni a conèixer uns comptes sòlids.

Tot i les pèrdues d'aquesta jornada, Inditex acumula una revaloració del 52% des del començament d'any, cosa que n'ha elevat el valor borsari fins als 119.000 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador