iberia23

IAG i la resta d'aerolínies europees cauen a la borsa aquest dimecres, després que els analistes de Deutsche Bank s'hagin tornat negatius amb el sector al seu darrer informe.

IAG

  • 2,48€
  • 1,26%

"Hem vist certa debilitat en les nostres dades de tarifes, amb preus de sortida de 60 dies per a viatges l'agost que van registrar una disminució interanual del 2% de mitjana, i tarifes el juny amb una disminució del 6%", afirmen des del banc alemany.

"Si bé la idea d'una desacceleració no va ressonar amb les aerolínies a les nostres converses recents, estem exercint certa cautela", afegeixen.

En aquest sentit, encara que mantenen les seves previsions per al 2023, de cara al 2024 anticipen una rebaixa interanual del 6% en les tarifes, cosa que resulta en una "retallada substancial" de les seves previsions de beneficis, que ara "se situen un 20% per sota el consens".

RETALLADA DE VALORACIONS

Després d'aquesta retallada de previsions, Deutsche Bank també ha retallat el consell i la valoració sobre diverses aerolínies europees.

En el cas d'IAG, matriu d'Iberia, Vueling, British Airways i Aer Lingus, el banc ha reduït la seva recomanació a mantenir des de comprar i el preu objectiu dels seus títols que cotitzen a la Borsa de Londres fins als 165 penics per acció des dels 200 penics.

Per a l'aerolínia francoholandesa Air France-KLM, també ha retallat el seu consell a mantenir des de comprar i el preu objectiu fins als 1,85 euros des dels 2,30 neuros.

A més, ha reiterat comprar sobre la britànica Ryanair, però ha reduït la valoració fins als 21 euros des dels 22,50 euros per títol. Per a la també britànica easyJet, ha reiterat comprar, però n'ha retallat el preu fins als 585 penics des dels 635 penics.

Finalment, ha rebaixat la valoració de l'alemanya Deutsche Lufthansa fins als 11 euros des dels 14,50 i ha reiterat el consell de comprar.

contador