ep fachada de la sede de grifols a 9 de marzo de 2023 en coslada madrid especializada en el sector
Ricardo Rubio - Europa Press

Els experts de Citi han reiterat el seu consell de comprar sobre Grifols i han assenyalat que la retirada dels membres de la família fundadora de les funcions executives "és un altre pas del govern corporatiu en la direcció correcta".

  • 10,10€
  • -1,37%

"Les accions han pujat considerablement des dels mínims recents, tot i que encara hi ha danys per reparar després de l'informe" de Gotham City, afirmen.

"Si bé és probable que el mercat vinculi la separació de la gestió familiar i la propietat de Grifols amb els esdeveniments de les darreres setmanes, observem que aquest procés ha estat en marxa durant diversos mesos", afegeixen.

També comenten que "Nacho Abia arribarà des d'Olympus i assumirà el rol de conseller delegat a partir de l'abril. Thomas Glanzmann renunciarà a les seves funcions de CEO, però continuarà sent president executiu i estarà davant dels mercats de capital fins almenys el primer semestre de 2025, quan expiri el seu contracte".

CANVIS IMPORTANTS A LA CÚPULA

Enmig de la batalla judicial contra Gotham City Research, Grifols ha anunciat canvis en la seva estructura de govern corporatiu i treu la família fundadora de la gestió.

En aquest sentit, Raimon Grifols i Víctor Grifols Deu han decidit finalitzar la seva etapa executiva i deixaran les seves funcions com a Chief Corporate Officer (CCO) i Chief Operating Officer (COO), respectivament. No obstant això, els dos continuaran al consell d'administració com a consellers dominicals.

Thomas Glanzmann seguirà com a president executiu i Nacho Abia en serà nomenat nou conseller delegat i assumirà les seves responsabilitats com a CEO l'1 d'abril, centrant-se a potenciar l'actual estratègia de creixement de Grifols, impulsar l'excel·lència operativa i continuar executant el pla de despalanquejament de l'empresa.

Noticias relacionadas

contador